Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Svartkummin

Frö till svartkummin, Nigella sativa

Pris: 21 kr
Ej i lager
Artnr: 26067
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

Mycket odlingsvärd och spännande kryddört som dessutom är en vacker sommarblomma och pollengivare. Blomform och frökapsel påminner om den närbesläktade jungfrun i det gröna. En lättodlad sommarblomma som fyller ut fint i både kruka och rabatt. De vackra, uppblåsta frökapslarna är populära som eterneller. Ansa bort vissna blommor så bryter nya blomknoppar fram. Frökapslarna innehåller massor av frön som kan torkas och användas som krydda. De har en spännande, het smak som ett mellanting av kummin och anis. Gott i bengaliska rätter som currygrytor och naanbröd.

Odlingsråd: Så direkt på odlingsplatsen. Rensa ytan före sådd, fri från ogräs. Kratta ut en jämn yta, vattna och så fröna 0.5 cm djupt med 5 cm avstånd. Håll ytan fuktig under groningstiden som tar 2-4 veckor. Glesa ut till 15 cm avstånd när plantorna börjat växa till sig. Kan också förodlas inomhus i kalla trakter. Svartkummin kan också direktsås på hösten för att gro och blomma tidigare året därpå.

Vetenskapligt namn: Nigella sativa
Såtid: Apr-juni / Okt-nov
Odlingsplats: Rabatt, utekruka, pallkrage, kökslandet i mullrik jord.
Sådjup: 0,5 cm
Plantavstånd: 15 cm
Radavstånd: 15 cm
Typ: Ettårig
Läge: Sol/halvskugga
Blomning/skörd: Juli-sep
Höjd: 40 cm
© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.