Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Grönmynta 'Fägre'

Grönmynta 'Fägre', 3-pack

Mentha spicata 'Fägre' - perenn

Pris: 385 kr
I lager
Skickas direkt från plantskolan normalt inom 5-10 arbetsdagar
Artnr: 26849
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

Grönmynta 'Fägre' är en vital och rikligt blommande grönmynta med angenämnt aromatiska blad och upprätt växtsätt. Blommar från början av juli i Skåne med tvåkönade blommor samlade i toppställda ax som är påfallande spetsiga. Kronbladen är ljust rosa med fin djupare rosa teckning inuti. Är steril och bildar inga frön men sprider sig snabbt med underjordiska rotskott. Är välbesökt av nektarsamlande insekter som fjärilar, blomflugor och honungsbin när den blommar. Myntor trivs på de flesta jordar men gynnas när jorden är näringsrik och fuktig. En viktig doft- och kryddväxt som används till bland annat te, drinkar, efterrätter, sallader, gelé mm. Förökas genom rotsticklingar, delning eller sådd. Bin och humlor och andra insekter dras till myntor.

Vetenskapligt namn: Mentha spicata 'Fägre'

Typ: Perenn
Lövverk färg: Grön
Blomning färg:
Blomningstid:
Trivs bäst i: Sol
Jordmån:
Krukstorlek (cm): 9-11
Ändamål: Kryddväxt
Vuxen höjd, cm: ca 70
Härdighet: A

Beroende av säsong kan plantan vid leverans av praktiska skäl vara nedklippt. Detta har ingen negativ inverkan på plantan som snabbt växer till igen efter plantering. Bilden visar växten som fullvuxen och etablerad.

Tips & råd

Läs mer om att plantera perenner

Olika leveransformat av växter

Ordlista vid växtköp

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.