Fri Frakt på Fröer hela helgen!

Dressjord 50 L

För toppdressing av gräsmattor med högt kalkinnehåll samt grundgödslad för mer långtidsverkande effekt.

Pris: 105 kr
I lager
Skrymmandetillägg tillkommer
Artnr: 19083
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

Dressjord innehåller medel-humifierad finmald harvtorv som lätt skall kunna fördelas mellan grässtråna. Den stora andelen sand gör dels att dressjorden blir trevligare att arbeta med samt skapar tyngd så att jorden lättare faller ner i gräsmattans ojämnheter.

Dressjorden är berikad med en större andel kalk än övriga jordprodukter för att tillföra gräsmatten en mindre pH-höjning. Utöver kalken är dressjorden uppgödslad med pelleterad hönsgödsel vilket ger en bra kick för gräsmattan vid utläggning men även ett tillskott av näring under en längre tid.

Användningsområde

Dressjorden används i första han till toppdressing av gräsmattor. För lagning av större ojämnheter i gräsmattan rekommenderar vi rabattjorden vilken innehåller större andel mineraljord samt har mer tyngd.

När du toppdressar din gräsmatta måste gräset vara i tillväxt. Om du börjar för tidigt är det risk att du kväver det gräs som är på gång att börja växa. Bästa tid är under maj månad då torkan ännu inte har börjat och gräset är i full tillväxt.
Om du skall toppdressa senare, hjälp då till med bevattning för att uppnå ett gott resultat. Viktigt att tänka på när du dressar din grässmatta är att gräset alltid måste synas igenom ca 1 cm, annars finns risken att gräset kvävs och gulnar under jorden.

Sammansättning

25% Harvtorv H2-H4, fraktion 0-20 mm
60% Harvtorv H4-H6, fraktion 0-20 mm
15% Sand
PH-värde: 6,5-8

Förpackningen innehåller 50 liter.

Vi har valt ett sortiment med jordprodukter från Fagerhults Torv. De har lång erfarenhet, ett bra miljötänk och levererar produkter med hög kvalitet.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.