Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!

Rhododendronjord, 50 L

Kan användas till Rhododendron, Azalea, Hortensia, amerikanska blåbär, ljungväxter och andra surjordsälskande växter.

Pris: 115 kr
Ej i lager
Skrymmandetillägg tillkommer
Artnr: 19090
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

Yrkes-Rhododendronjord innehåller för förpackningsstorleken en ganska ovanlig struktur. Den är siktad 0-50 mm, vilket ger en mycket luftig ochbra struktur till rhododendronplantor på både kort och lång sikt. Rhododendronjorden innehåller också 10% naturgödsel vilket sörjer för en bra etablering näringsmässigt. Utöver naturgödseln har vi tillfört en grundgödsling med NKP, samt en lätt kalkning med 1 kg Lithokalk/algkalk per m3 för att hålla pH runt 4-4,5. Kalkningen ger också ett långsiktigt tillskott av mikronäringsämnen. Eftersom rhododendron är i behov av extra järn har vi även tillsatt ett järnchelat vilket kan förse växten med järn aven om pH varierar vid nyplantering, t.ex. pga. bevattningsvatten.

Användningsområde

Rhododendronjorden kan med fördel användas till Rhododendron, Azalea, Hortensia, amerikanska blåbär, ljungväxter och andra surjordsälskande växter som vissa barrväxter och perenner. I övrigt kan den vara lämplig att använda som påfyllnad i äldre rabatter, vilket också ger ett näringstillskott.

Vid nyplantering av rhododendronplantor blir det bästa resultatet när ca 20-30 cm av hela planteringsytan byts ut till rhododendronjord (dansk metod). Vanligtvis planterar vi växter levererade i 3-5L kruka genom att gräva ett 60-70 cm brett hål, ca 30-40 cm djupt, och fyller detta med rhododendronjord. Återigen blir då minst 1 säck/planteringshål.

Det är viktigt att skapa den sura miljön runt hela plantan vid plantering. Under själva uppbyggnaden/etableringen kan det krävas påfyllning av rhododendronjord för att bibehålla surheten innan plantorna själva har satt sin prägel på den befintliga jorden i rabatten.

Sammansättning
90% Harvtorv siktad H3-H6, siktad 0-50 mm
10% Naturgödsel
PH-värde: 4,5-5

Förpackningen innehåller 50 liter.

Vi har valt ett sortiment med jordprodukter från Fagerhults Torv. De har lång erfarenhet, ett bra miljötänk och levererar produkter med hög kvalitet.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.