Fri frakt över 499 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
LED-lampa för växter, 20watt fullspektrum

LED - White Beauty 20W, fullspektrum

White Beauty är en LED växtlampa med en färgsammansättning som gör att den fungerar mycket bra att odla inomhus med. Den passar också för att övervintra och driva upp växter.

Pris: 1019 kr
I lager
Artnr: 13765
Fri frakt över 499kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

White Beauty är en LED växtlampa med en färgsammansättning som gör att den fungerar mycket bra att odla inomhus med. Den passar också att övervintra och driva upp växter. 

Lampan är av så kallad fullspektrumtyp och innehåller 12 stycken LED-dioder a med följande fördelning av våglängderna:

1st 3500K - vitt
7st 660nm - rött
2st 630nm - rött
2st 450nm - blått

Antal lumen: 2160 lm

De blå våglängderna bidrar till växtens celltillväxt/gröntillväxt och de röda för utveckling mot fruktsättning och mognad.

Den ger ca 60 grader spridning – den är centrerad och ger väldigt bra micromol dvs energi till växten.

Vid övervintring och vid svalare temperaturer kan lampan med fördel placeras på längre avstånd vilket ger den större täckningsytan. Lampan avger ett rödaktigt sken.

Vi rekommenderar att lampan placeras så nära växterna som möjligt framförallt vid uppdragning av frö eller sticklingar. Som tillskottsbelysning vid odling kan avståndes ökas lite grann och när lampan används som ljustillskott vid övervintring i svalare lokal kan avståndet ökas betydligt.

Lampan behöver ingen fläkt för kylning av dioderna och är därmed helt tyst.

Lamphuset är tillverkat i gjuten aluminium för bästa värmeavledning vilket är viktigt för diodernas livslängd. Lampan har E27-sockel och används tillsammans med en vanlig armatur.

Lamporna är mycket effektiva och ersätter vanliga lampor som har 5-10ggr högre elförbrukning. LED-lamporna och rören är helt giftfria, och är med sin extremt låga förbrukning både mycket miljövänliga och ekonomiska.

Två års garanti.

Odlingsråd och tips i Faktabanken

Här hittar du allt om växtbelysning.

Allt om växtbelysning

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2021 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.