15% på ett köp för medlemmar*

Ampelnäring Basket Starter

Briketter med mycorrhizasvampar för förenklat vatten- och näringsupptag hos dina växter.

Pris: 69 kr
Ej i lager
Artnr: 12901
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr**
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.
** Gäller ej växthus och plantskoleväxter.

Produktbeskrivning

Basket Starter innehåller rootgrow mykorrhizasvampar som snabbt kommer att etablera ett sekundärt rotsystem som transporterar näring och vatten och säkerställer friska växter med kraftig blomning och goda skördar.

De nyttiga bakterierna i Basket Starter arbetar för att få kväve från luften. Tång stimulerar rotutvecklingen och ger en källa till viktiga spårämnen.

Kompostblandningar som används i odlingspåsar innehåller inte alltid trädgårdsjordens komplexa biologi som stöder en effektiv överföring av näringsämnen och vatten till växter. Genom att använda några Basket Starter-briketter får du ut det bästa av dina amplar, blomlådor och krukor. 

Förpackningen innehåller 12 kapslar.

Om Mycorrhiza

I tidernas begynnelse, när växter först började kolonisera vår planet var mycorrhizasvampar där och bildade en symbios som hjälpte växterna att tillgodogöra sig näringen och ta upp vatten i en värld med dålig jordmån.
 
Rent praktiskt kan man säga att svampen bildar ett sekundärt rotsystem. Ett system som är betydligt mer effektivt och omfattande än växtens eget.
 
Dessa svampar är levande organismer som lever tillsammans med växten, och bidrar till kontinuerligt näringsupptag för resten av dess liv. En verkligt hållbar lösning för tillförsel av näring. 
I utbyte förser växten svampen med sockerarter och kolämnen.
Hela 90% av alla landlevande växter har denna relation för att förbättra sina rötters förmåga att ta upp näringsämnen.
 
© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.