Just nu: 20% på perennfröer

Clonex Mist, 300 ml

Clonex Mist är ett rotningsmedel med ett helt naturligt innehåll. För snabbare rotning, finare rötter och en kraftigare mer välmående planta.

Pris: 199 kr
I lager
Artnr: 12067
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

Clonex Mist är ett rotningsstimulerande medel med ett naturligt innehåll av mineraler, aminosyror och kelp (havslevande alger). Sticklingen bildar rötter snabbare och resultatet blir en kraftig och mer välmående planta. 

Clonex Mist är utvecklat för att ge kraftiga och välmående plantor med starka rötter. 
Det är enkel att använda: bara spraya sticklingen då och då under rotningen ca 1-2 ggr/veckan.

Medlet utvecklades under tre år av ett team med ledande auktoriteter inom växtförökning. Under de försök och provodlingar som utfördes med opartiska bedömare, har man kunnat redovisa enastående resultat (se nedan). 

Clonex Mist rekommenderas att användas tillsammans med Root Riot men fungerar lika bra också i övriga medium.

I oberoende försök som gjorts av Dr. Lynette Morgan i Nya Zeeland kan man tydligt se att användningen av Clonex Mist dramatiskt förkortar tiden för rotning och och samtidigt ger fler rotfibrer.

I försöken använde man sig bl.a. av sticklingar från Fikus och där utvecklades rötter upp till 10 dagar snabbare med Clonex Mist.
Rötterna var upp till 30% längre och det bildades upp till 156% fler rötter.
I tabellen nedan kan man se skillnaden mellan att spraya sticklingarna med Clonex Mist jämfört med att spraya dem med vatten.
Det går fortare, det blir fler och längre rottrådar.

Testresultat Clonex Mist

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.