Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Yrkesplantjord från Fagerhults Torv, 50 liter

Yrkesplantjord, 50 L

Yrkesplantjorden har ett brett användningområde och passar till exempel till utplanteringsväxter, krukväxter, till tomater och gurka, för omplantering av sådder.

Pris: 105 kr
I lager
Skrymmandetillägg tillkommer
Artnr: 14377
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

Yrkesplantjorden är en sammansättning som framtagits efter mångårig erfarenhet inom odling. Den är framtagen för att skapa de bästa växtbetingelserna utomhus och i växthus där ljus och temperatur är optimala, och där jorden inte får vara den begränsande faktorn.

Yrkesplantjorden innehåller 40% blocktorv vilket är en mycket mer strukturstabil torv jämfört med harvtorv, vilket nästan uteslutande används till konsumentjordar i dag. Fördelen med blocktorven är att den inte faller samman även om det blir en regnig sommar. Vi har tillsatt en siktad harvtorv som står för fukt- och näringshållande förmåga.

Vi har även tillsatt granulerad lera med kisel, dels för att öka den näringhållande förmågan i jorden, men även för att stärka absorptionsförmågan. Kisel stärker växtcellernas väggar.

Yrkesplanjorden är grundgödslad med Multimix, vilket är en exakt gödsling som främst används inom yrkesodling. Jorden är kalkad med en finmald jordbrukskalk samt en algkalk, vilka båda höjer pH upp till 5,5-6,5 samt ger extra Kalcium och Magnesium. Dessutom erhålls mikronäringsämnen långsikigt.

Användning

Denna jord är för yrkesodlare och hobbyodlare med höga krav. Yrkesodlarjord har många användningsområden som tex. till vanliga pelargoner, till tomater och gurka, för omplantering av sådder, till utplanteringsväxter som har normalt behov av näring mm.

Sammansättning:
50% Harvtorv H3-H6, Fraktion 0-20
40% Blocktorv H2-H4, Fraktion 0-20
5% Sand
5% Granulerad kisellera
PH-värde: 5,5-6,5

Förpackningen innehåller: 50 liter

Vi har valt ett sortiment med jordprodukter från Fagerhults Torv. De har lång erfarenhet, ett bra miljötänk och levererar produkter med hög kvalitet.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.