Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Planteringskant i corten 120 mm kvartsbåge 500 mm
Växtodling med raka trädgårdskanter
Blomplantering med cirkelformad planteringkant

Planteringskant kvartsbåge corten, 120x500 mm

Bågformad planteringskant i corten, 120x500 mm.

Pris: 259 kr
I lager
Artnr: 14715
Fri frakt över 599kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

Bågformad planteringskant i corten som skapar en tydlig avskiljning i trädgården. Perfekt för att stoppa ogräs och gräs från att sprida sig in i plantering, rabatter och grusgångar.

Kan kombineras med exempelvis raka planteringskanter för att skapa former som passar i ens trädgård. Använd en kantskärare, spade eller liknande för att göra ett spår utmed planteringskanten. Var rädd om träd och buskars rotsystem. Tryck ner kanten. Rensa bort eventuellt gräs och ogräs innanför planteringskanten och fyll på med t.ex. täckbark eller sten.

Förpackningen innehåller:
- 1x Planteringskant båge
- 2x Skruvar
- 2x Mutter

Mått:
Höjd = 12 cm
Längd = 50 cm

Material: Corten

Mer om våra planteringskanter 

Genom att kombinera de olika delarna i vårt sortiment av planteringskanter kan du enkelt få till den lösning som är optimal för just ditt behov. Du kan själv böja kanten utmed en svängd gång eller en egen designad form.

Modeller

Planteringskanterna finns som båge, raka längder, skarv och vinklade hörn. Fyra bågar skruvas samman runt träd eller buske. 
Enkel att eftermontera runt befintliga träd eller buskar.
Genom att kombinera delarna kan olika former skapas. De raka kanterna kan formas genom att böja plåten till önskad form.

Storlekar

Kanterna finns i två olika bredder, 12 cm och 18 cm.
Tjockleken är 2 mm.

Material

Kanterna finns i tre olika material och ytbehandlingar:

  • Trögrostande stål, corten
  • Aluzinkbehandlad stålplåt
  • Polyesterlackad aluzinkbehandlad stålplåt

Välj det material som passar in allra bäst i just din trädgård. 

Monteringstips

Eftersom delarna inte är sammansatta är det enkelt att frakta och lagra delarna. Det är också möjligt att plocka isär delarna om man senare önskar bygga en annan form eller utöka befintliga.

Vid varje skarv bör jordankare fästas för att stabilisera kanten. Kortare längder innebär fler jordankare och en stadigare kant.


Materialfakta planteringskanter

Trögrostande stål, Cortén

rostig corten

Trögrostande stål innehåller koppar som skyddar materialet. Materialets rostyta bildar ett skyddande skikt och på detta sätt avstannar angreppet. Corten används där man önskar ha underhållsfria konstruktioner, såsom brokonstruktioner etc. Produkterna leveras orostade. Rosten syns redan efter någon vecka i fuktig väderlek. Det tar cirka 2 år innan corten är "färdigrostad". 
Om du placerar plåten i närheten av bakomliggande/underliggande material som inte får utsättas för rostfläckar måste dessa skyddas tills dess att plåten är färdigrostad annars färgar regnvattnet av sig.
När Materialet rostat får det en fin gyllenbrun färg och rosten fungerar som ett skyddande skikt.

Aluzinkbehandlad stålplåt

aluzink

Detta stålmaterial är belagt med aluzink (en legering av aluminium 55%, zink 43,4% och kisel 1,6%, 185g/m2) Dess korrosionsbeständighet är mellan två och sex gånger bättre än för varmförzinkad plåt, beroende på den omgivande miljön.
Plåtens beläggning motverkar rostangrepp men blir ljusare i ytan med tiden. Om vatten kvarstår kan plåten få en svart ton. Aluzinken bör klara sig 40 år om den inte utsätts för basiska vätskor eller mekanisk åverkan.

Polyesterlackad aluzinkbehandlad stålplåt

svart polyester

Denna svarta plåten är pulverlackerad med polyesterlack och innan dess belagd med en legering av aluzink, (aluminium 55% , zink 43,4% och kisel 1,6%, 185g/m2). Dess korrosionsbeständighet är extremt bra eftersom att det är två skikt som skyddar plåten mot angrepp, mellan två och sex gånger bättre än för varmförzinkad plåt beroende på den omgivande miljön.

 

Planteringskanterna är designade och tillverkade i Sverige.

Informationsblad - planteringskanter

Ladda ner monteringsanvisning

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2022 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.