Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Ogräsbekämpning

I vårt stora sortiment för ogräsbekämpning hittar du trädgårdsverktyg och hjälpmedel för miljövänlig bekämpning som håller ogräset under kontroll.

Växter på fel plats

Ogräs är egentligen bara växter på fel plats. Hitta din acceptansnivå för ett harmoniskt trädgårdsliv. Många så kallade ogräs har ett stort värde för insektslivet; nässlor är barnkammare för fjärilslarver, maskrosor ger nektar åt pollinerande insekter. I en hållbar, klimatsmart trädgård är därför ett litet inslag av många ogräsarter av stort värde. Men ogräsen ska inte ta över – och besvärliga rotogräs som kvickrot, tistlar, åkerfräken och kirskål hör inte hemma i trädgården.

Bästa metoden för ogräsbekämpning

Bästa metoden är att grundligt ta bort rotogräs med mekaniska metoder redan vid anläggningen. Ta också hjälp av kraftig markduk för att svälta ut rötterna.

Ogräs i gräsmattan 

Ogräsbekämpning i gräsmatta är en vanlig källa till irritation. Mossa och de flesta ogräs hålls bäst efter genom att gynna gräset med kvävegödsling och vattning. Maskrosor tar du med ett maskrosjärn, precis innan plantan ska gå i blom.

Ogräsbekämpninng i grusgång

Ogräsbekämpning i grusgång görs enklast förebyggande med en kraftig markduk under gruset. Blommande ogräs i grusgången tas bord med renshacka innan de går i blom och fröar av sig. En omgång med ättika är ett effektivt medel för ogräsbekämpning i grusgång och på plattor.

Vi avråder bestämt från att använda salt som ogräsbekämpning. Klor och salter är lättlösliga och förorenar grundvattnet när de lösts upp. Många fler åriga växter tar också stor skada av att saltkristaller hamnar på blad och barr.

Redskap för ogräsbekämpning

Välj bland vårt gedigna sortiment av effektiva ogräsredskap. De är greppvänliga och av hög kvalitet. Om du har svårt att böja dig finns flera redskap med långt skaft. Kolla också in vårt stora utbud av marktäckning. Markdukar under jord och singel – ovan jord ger täckbark och flis en prydlig yta.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.