Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Nematoder mot larver

NemaLarv, 100 kvm

Innehåller nematoder som angriper många olika sorters fjärilslarver i tex. fruktträd, på grönsaker och prydnadsbuskar.

Pris: 425 kr
Ej i lager
Artnr: 16769
Åter våren, 2022
Fri frakt över 599kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

Innehåller nematoder som angriper många olika sorters fjärilslarver och nattflyn,äpplevecklare, rönnbärsmal, krusbärsstekel m.fl. som härjar på grönsaker och prydnadsbuskar.

Vid behandling av äppelträd sprutas behandlingen på stammarna när äpplevecklaren lämnar frukten på högen för att övervintra i marken eller i skrovligheter på barken.
Marken under träden vattnas på lika stor yta som trädkronans diameter.

Behandling på grönsaker och prydnadsbuskar:
Dessa duschas så fort första larven visar sig. Det är nödvändigt att larverna träffas av lösningen för att den ska infekteras.

Behandla inte vid solsken och varmt eller torrt väder. Nematoderna riskerar då att torka ihjäl på bladet innan skadedjuret hunnit infekteras.

Leveransinformation

Skickas ut måndag - onsdag.
Levereras EJ vid stark kyla!
OBS! Nematoder är färskvara. Hållbarhet på nematoderna är 1-3 veckor från att du får hem dem. Förvaras i kyl. 

Behandlingsinstruktion

För att bekämpa fjärilslarver gäller det att behandla så fort de första larverna uppträder. Det är viktigt att hela den angripna ytan behandlas och att larverna träffas av nematodlösningen. Larver som inte kommer i kontakt med lösningen blir inte infekterade. 
Äpplevecklare bekämpas då äpplena är skördemogna, man behandlar stammarna/huvudgrenarna och ett område på marken som är lika stort som trädets krona.

Vattna området innan nematoderna appliceras och använd en sprayflaska så att nematoderna sprids över hela det område som ska behandlas. Förpackningen innehåller nematoder som räcker till att behandla området tre gånger med 5-7 dagars mellanrum för att täcka larvernas hela kläckningsperiod.

Nematoden Steinernema carpocapsae angriper skadedjur genom att gå in via naturliga kroppsöppningar. Väl inne släpper de ut en bakterie som gör att larven slutar att äta och sedan dör ganska snabbt och kan på så sätt bryta insektens livscykel.
Rönnbärsmalen förekommer i hela Sverige där det finns rönn och gör mest skada de år då rönnarnas blommor blivit frostskadade och träden får liten eller utebliven skörd. Äpplet är ingen god näringskälla varför larvtiden blir lång och de flesta av larverna kommer inte att utvecklas till fjärilar. Larverna övervintrar under marken i en kokong och förpuppar sig på våren.

I växthus kan skadeangrepp uppträda under andra tider av året.

Behandling:

Blandas ner i kallt vatten och kan vattnas ut med vanlig vattenkanna.

Produktförvaring: 
I
nnehåller levande nematoder och bör användas innan bäst-före-datum på förpackningen, minst en veckas hållbarhet vid leverans. Nematoder ska förvaras som kylvara. Nematoderna dör om de utsätts för uttorkning, solljus, minusgrader eller temperaturer över 30° . Det går bra att göra din beställning även när det är varmt ute, men leverans sker inte förrän väderprognosen visar på bra väder för att skicka.

Ekologisk odling:
Detta är biologisk bekämpning och produkten kan användas i ekologiskt lantbruk, enligt RCE n° 834/2007.

RCE n° 834/2007 är ett dokument runt ekologisk produktion i EU där man fört samman gamla regler och olika nationella regler till ett regelverk vad som accepteras inom ekologiskproduktion i EU.
Regel skall också bidra till att minska hinder för ekologiska varor och tjänster och skall samtidigt göra import från tredje land möjligt om de uppfyller 834/2007.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2022 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.