Fri Frakt på Fröer hela helgen!

NemaGräs, 100 kvm

Biologisk kontroll av t.ex  trädgårdsborre pingborre och andra larver som skadar gräsmattan.

Pris: 525 kr
I lager
Skickas direkt från vår leverantör måndag-onsdag. Se mer info nedan
Artnr: 14835
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

TIPS! På våren är det bra att se efter i jorden innan beställning så att inte larverna blivit puppor. I så fall är det meningslöst att behandla  på våren och är bättre att vänta till augusti.

Nematoder mot gräsmattelarver är en effektiv produkt som innehåller aktiva levande nematoder. Baserad på nematoden Heterohabditis bacteriophora som angriper larvstadier av trädgårdsborre, pingborre och andra marklevande larver som skadar gräsmattan.

Innehåller 50 miljoner nematoder, Heterorhabditis bacteriophora, mot gräsmattelarver pingborre och trädgårdsborre. Nematoderna behöver +12 grader i marktemperatur för att vara aktiva.

Höstbehandling rekommenderas för bästa effekt. Börja behandla då årets larver kläcks i augusti.  

Giftfritt för barn bin och andra djur

Innehåller: 
Nematoder i deras mest aktiva stadie. Nematoden söker aktivt upp skadeinsekten och tränger in genom naturliga öppningar. Väl inne i larven avger nematoden bakterier som den lever i symbios med som dödar larven. Nematoden reproducerar sig därefter inuti larven och en nya generation nematoder friges som kan fortsätta sökandet efter nya larver.

Fördelar för användaren

• Kan användas för förebyggande och kurativ bekämpning.

• Biologisk kontroll av t.ex  trädgårdsborre pingborre och andra larver som skadar gräsmattan.

• Enkel att applicera genom vattning med vattenkanna, trädgårdsspruta (avfettningsspruta)

  eller applicering genom bevattningssystem

• Behandling ger inga resthalter.

• Kan användas i biologiska program. 

• Inga begränsningar i användningsområden och ingen karenstid.

• Kurativ effekt fastlagd genom lång erfarenhet.

• Inga problem med att resthalter rinner av till närliggande ytor.

• Användarvänligt, säkert för nyttodjur och miljö.

• Kan användas tillsammans med många gödselmedel och svampmedel som tillförs marken.

• Bra produktinformation och användarinstruktioner från en av marknadens största producent av nematoder.

Nematoderna angriper larver i jorden, inte puppor, färdiga insekter eller ägg. När marktemperturen är under +13 grader är nematoderna inte aktiva. Förvissa dig om att marktemperaturen är tillräckligt hög före beställning

Denna förpackning räcker till ca 100 kvm.

Behandlingstips

Kontrollera att marken innehåller larver innan du gör en beställning. Bästa behandlingstiden infaller från början av augusti och några veckor framåt.
Bästa behandlingstiden är när larverna är unga och lätta att infektera. 

Gör så här:
Jorden skall vara fuktig innan behandlingen påbörjas.  Lös upp förpackningens innehåll i en hink med kallt vatten, börja gärna med en liten mängd vatten tills ev klumpar lösts upp, fyll sedan upp hinken. Nematodlösningen är nu färdig att använda som ett koncentrat. Beräkna hur många vattenkannor du kommer att behöva för att vattna hela ytan.
Behövs 10 kannor så tag en tiondel ur hinken, späd med vattten till vattenkannan är full och vattna ut, upprepa 10 gånger.
Räcker det med 3 kannor så tag en tredjedel av koncentratet osv.
Det är viktigt att vätskan fördelas  över hela den yta som skall behandlas.

Nematoderna kan vattnas ut med vanlig vattenkanna eller sprayas ut med pumpflaska som används för t.ex avfettning.

När ska man behandla?

Behandling rekommenderas kvällstid, då undviker man att utsätta nematoderna för starkt solljus och temperaturer över +30º C.Bäst effekt nås när marktemperaturen ä +13º - +25º C. Det är viktigt att hålla den behandlade ytan fuktig, då trivs nematoderna bäst.

OBS! Vi rekommenderar att upprepa behandlingen under några år för de gräsmattelarver som har fleråriga larver. Detta beroende av att nematoderna har lättast att infektera unga larver. Trädgårdsborren har ett 1-årigt larvstadium, pingborrens är 2-årigt.

Produktförvaring

Innehåller levande organismer och bör användas så fort som möjligt, se datumstämpling, det är minst en veckas hållbarhet vid leverans. Kylförvaras för bästa hållbarhet.
Det går bra att göra din beställning även när det är varmt ute, men leverans sker inte förrän väderprognosen visar på bra väder för att skicka.

Ekologisk odling 

Produkten kan användas i ekologiskt lantbruk, enligt RCE n° 834/2007.

RCE n° 834/2007 är ett dokument runt ekologisk produktion i EU där man fört samman gamla regler och olika nationella regler till ett regelverk vad som accepteras inom ekologiskproduktion i EU.
Regel skall också bidra till att minska hinder för ekologiska varor och tjänster och skall samtidigt göra import från tredje land möjligt om de uppfyller 834/2007.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.