Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

SwellGel 250 gram

Nu kan du vattna mer sällan och ändå ha fina växter. SwellGel är vattenhållande kristaller som minskar bevattningsbehovet med 75%.

Pris: 106.95
31%
( Ord.pris: 155 kr )
I lager
Artnr: 9599
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

SwellGel är vattenhållande kristaller som minskar bevattningsbehovet med 75%. De förhindrar därmed uttorkning och gör skötseln av växter i krukor, ampel och balkonglåda mycket enklare. 

Kristallerna minskar också risken för övervattning, då de suger upp överskottsvatten (och näring) som sedan avges i den takt rötterna behöver det. Swell Gel är alltså en slags vatten- och näringsreserv.

Kristallerna sväller 400 gånger sin egen vikt och bildar en geléliknande massa som blandas i jorden för att skapa denna vatten- och näringsreserv.

SwellGel kan också användas för att rota sticklingar i. Kristallerna blandas i rotningsmediet i samma dos som för odling.

Åtgång ca 1/4 tsk per liter jord.

SwellGel behåller sin kapacitet i ungefär två år. Därefter bryts kristallerna ner naturligt i jorden av mikrolivet.

SwellGel kan också tillföras i redan planterade kärl. Gör då hål med t.ex en blyertspenna jämnt fördelat över ytan och häll ner ca motsvarande 1/2 tsk i varje hål.

Förpackningen innehåller 250 gram.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.