Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com
Vattenspel kan se ut på många sätt. Variationen är lika stor som önskemålen om vattenspel. Vidsträckta vattenlandskap, trädgårdsdammar med bäckrännor och fontäner, dammar med fiskar, brunnsanläggningar med sluten vattenbehållare för unga familjer eller storslagna simbassänger, där man kan dyka ned i det uppfriskande elementet. Var och en har möjlighet att förverkliga sin dröm.
 
Rätt planering är första steget att förverkliga individuell vattenglädje. En trädgårdsdamm med fiskar bör anläggas i närheten av terrassen eller sitthörnan. Då finns den bästa möjligheten att se fiskarna pila omkring i sitt element.
 
Mitt i trädgården passar en damm med bäckränna och kanske en fontän. Och den som föredrar en naturtrogen damm och gillar att lyssna till grodornas konsert, bör utnyttja trädgårdens utrymmen.

(beklagar det oöversatta tyska talet till filmen)

En damm bör anläggas så, att den får 4 till 6 timmars sol om dagen. På platser, som är kraftigare exponerade för solen, är det viktigt att dammen har vältilltagna djupvattenzoner. Det förebygger allt för stark uppvärmning.
 
Löv- och barrväxter får inte stå för nära en damm. Nedfallna löv och barr försämrar vattnets kvalitet, och rötterna är i vägen vid anläggning av dammen.
 
Dammfolier tillåter mycket kreativitet vid förverkligandet av vattenanläggningar. Folier finns i olika standardstorlekar och kan på begäran också fås med specialmått. Beroende på påfrestning kan man välja mellan 1-skikts- eller dubbel dammfolie eller kautschukfolie i varierande tjocklekar.
 
Stenfolie använder man gärna för utformning av dekorativa bäckrännor och för attraktiv gestaltning av dammkanter.
 
Färdiga dammskålar av Stonecor med naturtrogen sandstens- eller basaltdekor är mycket populära. Dammskålar behöver bara sänkas ned i marken. Vattenparadiset är klart - och det rör sig alltid om en topografisk miniupplaga av en berömd sjö (t ex Viktoriasjön eller den tyska sjön Chiemsee).
 
Dammskålar av Stonecor® är imitationer av världens vackraste sjöar. Smart och finurligt fortsätter vi med realiseringsmöjligheter för omväxlingsrika vattenspel. Handtillverkade skålar för bäckrännor med dekor i sandsten eller granit kan man bara sätta ihop, och de smälter harmoniskt in i trädgårdslandskapet.
 
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com