Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Särskilda villkor och information om leverans av produkt/-er på pall och eller fraktsätt groupage (styckegods)

Obs! Nedan villkor gäller för våra leveranser på pall samt som Groupage/styckegods och är avvikelser och tillägg till våra kompletta försäljningsvillkor som återfinns på denna länk.

Inför sådan leverans kontaktas du alltid av oss via epost för att bekräfta leverans med eller utan kvittens (se nedan) samt för att ge dig extra tydlig information om förutsättningarna kring uthämtning och retur.

Fraktpris
Vid leverans av produkter på pall och eller Groupage/styckegods utanför Sverige debiteras självkostnadspris för frakten. Kontakta oss för prisuppgift. En extra kostnad tillkommer även vid leverans till öar utan fast förbindelse, se nedan.

Leverans
Din produkt/-er på pall och eller Groupage/styckegods levereras av Postnord.

I de fall ditt paket är för skrymmand för att  Postnord ska kunna leverera till Postnords ombud/serviceställe, skickas det som hemleverans.

Inför utkörningen kommer PostNord att avisera dig via sms eller epost för att komma överens om datum och ungefärlig tid för utkörning. När du bokar tid och dag för utkörning kommer du även att få välja om du vill ha leverans med eller utan kvittenskrav.
Det är viktigt att du snarast svarar på PostNords avisering för att boka leveranstillfälle.

OBS!!! Om du efter att du fått besked om att vi skickat din order inte får avisering från Postnord inom ett par dagar rekommenderar vi att du själv tar kontakt med dem. Det har hänt att deras avisering inte fungerar som det är tänkt. Ring då 0771-33 33 10 och ange det sändningsnummer du fått från oss.

Tillkommande fraktavgifter
Om godset av någon anledning inte kan tas emot enligt avisering och blir kvar på terminalen eller returneras dit debiteras /lagerhyra/terminalhyra from dag 5 samt eventuell extra utkörningskostnad enligt gällande prislista, för närvarande är avgiften för terminalhyra om fn.450 kr/dag, vilket kommer att debiteras dig som kund.

OBS! Notera att vid utkörning med Postnord kan olika kollin komma att köras ut vid olika tillfällen.
I priset ingår leverans till tomtgräns (gäller ej öar utan fast förbindelse, se nedan). Om vägen fram till tomtgräns ej är farbar gäller fri frakt till lämplig plats närmast tomtgräns. Du som kund har ansvar för att kontrollera att vägen är farbar. Chauffören bedömer om angiven plats för lossning är lämplig. Om lossning av godset av någon praktisk anledning ej kan ske eller måste ändras debiteras den extra kostnad som uppstår till självkostnadspris. 

Leverans till öar
Vid leverans till ö utan fast förbindelse levererar vi fraktfritt till närmaste kajplats. Kontakta oss för eventuell specialpaketering inför sjöfrakten.
Vid behov av specialfordon som tex. kranbil eller inkörning innanför tomtgräns bekostas detta av kunden.
Fråga oss gärna innan leverans om du är osäker.

Mottagning av gods
Du får ett meddelande via sms, e-post eller genom PostNord-appen när paketet är på väg och kan sedan välja dag och tid för leverans.
Kontrollera noga din leverans så att rätt antal kollin har emottagits enligt vad som angivits på fraktsedeln. VId eventuell avvikelse ska detta noteras av chauffören som utleverar godset och du ska få kopia på vad vilket/vilka kollin som eventuellt saknas i leveransen för att kunna bevaka leverans av dessa.

Gods i retur/ej mottaget
Om godset av någon anledning inte kan tas emot enligt avisering och blir kvar på terminalen eller returneras dit debiteras terminalhyra from dag 5 samt eventuell extra utkörningskostnad enligt gällande prislista, vilket kommer att debiteras dig som kund.

Om godset går i retur till oss debiteras du som kund alla de upplupna kostnader detta åsamkats oss.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.