Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Alternativ och tillval till ditt växthus

Du kan anpassa och göra ditt växthus mer personligt och användbart med några av de tillägg och tillval vi erbjuder. Väljer du att lacka ditt växthus rekommenderar vi att du passar på att samtidigt välja de tillval och den inredning du vill ha lackerad i samma färg i samband med din beställning för att priset ska bli fördelaktigt.

Placering på plan mark

Om växthuset ska placeras på fast plattgjord mark som t.ex. gjuten platta, terras eller liknande rekommenderar vi att du väljer till markfäste för hårdgjord yta. 

Färgval

Undantaget orangerimodellerna och Retro-växthusen som har standardfärg svart kan samtliga våra växthus beställas i obehandlad aluminium eller pulverlackeras i någon av de beskrivna RAL-färgerna på hemsidan.
(Många frågar efter färg som matchar Faluröd. Närmast färg vi du kan välja där är 3005.)
Vi reserverar oss för att någon färg vid ett givet tillfälle kan vara tillfälligt slut och därmed innebära förlängd leveranstid.
Även de modeller som har standardfärg svart kan fås i valfri färg mot extra kostnad. Kontakta oss för uppgift om pristillägg för den modell du är intresserad av.
Beställer du ett lackerat växthus lackeras som standard även de medföljande nedgjutningsjärnen.

Nockdekor

Samtliga fristående modeller kan förses med en dekorativ nockdekor i aluminium. Önskas nockdekor rekommenderar vi att du beställer den samtidigt med ditt växthus då den inte går att montera i efterhand.
OBS! När du väljer till nockdekor kan inte takfönstren monteras mittemot varandra på var sida om nocken eftersom plats måste finnas för att fästa nockdekoren på minst en sida.

Fönster och extra fönster

Takfönstren är förutom i orangerimodellerna i hamrat glas. För orangerimodellerna är även takfönstren i klarglas.

Takfönster är viktigt för att ge bra ventilation i ditt växthus. I beskrivningen för varje modell framgår vilket antal takfönster som är standard. För de flesta modeller finns möjlighet att välja till ytterligare takfönster. Max antal takfönster framgår i beskrivningen för varje modell.

Fönster ska inte placeras ovanför en dörr.

Extradörr, dubbeldör och placering av dörr

Dörren på våra fristående växthus kan placeras både på gavel och långsida. Vi rekommenderar inte att dörren placeras längst till vänster eller längst till höger på en långsida då det kan orsaka viss instabilitet. 

Vid montering väljer du om dörren ska öppnas åt höger eller vänster.

Vill du ha fler dörrar på olika sidor av ditt växthus går det bra att välja som tillval. Du kan också välja till dubbeldörr som gör öppningen större. Dubbeldörr är praktiskt om du ofta ska in och ut med stora lådor eller liknande i ditt växthus och är något som blir jättesnyggt på orangerimodellerna.

Lås

Om du önskar lås till växthuset behöver du beställa ett lås för var dörr, även när du beställer dubbeldörr. Dörren låses på motsatta sida den öppnas på.

Vill du ha lås till din dörr i annan färg än ren aluminium ska detta beställas samtidigt som ditt växthus lackeras.

Nätdörr/vädringsdörr

Du kan även välja till en nätdörr. Den är lik den vanliga dörren med skillnaden att den är försedd med ett finmaskigt nät istället för glas. Nätdörr är praktiskt för att få extra bra ventilation och luftgenomströmning i ditt växthus utan att riskera besök av ovälkomna gäster. Nätdörren finns i obehandlad aluminium och kan även beställas lackerad.
Nätdörr kan inte kombineras med dubbeldörr.
Det finns även en smal vädringsdörr som enkelt monteras dit och tas bort efter behov. Denna är som standard lackad i svart.

Stuprör

Undantaget orangerimodellerna som har stuprör i svartlackerad aluminium ingår för samtliga växthus stuprör i grå PVC för avrinning av regnvatten och kondens. För dessa modeller kan svartlackade stuprör i aluminium beställas separat.

Hyllor och bord

Vi har många olika modeller av aluminiumhyllor och bord som gör ditt växthus mer praktiskt och användbart. Väljer du ett växthus med färg kan du välja att lackera ditt val av hyllor och bord i samma färg. 

Placering på mur

Om du vill bygga ditt växthus på en upphöjd murgrund kan det beställas som tillägg för de flesta av våra modeller. Muren kan som högst vara 50 cm. Väggpanelerna behåller sin originalhöjd medan dörr eller dörrar förlängs motsvarande murens höjd vilket innebär att växthusets totala höjd ökar med  höjden hos muren.

Växthus utan tröskel

Mot tillägg kan flera av våra växthus beställas utan tröskel för extra enkel access. Kontakta oss för mer information om detta tillägg. 

Övriga tillägg och tillbehör

Välj bland vårt stora sortiment av tillbehör till ditt växthus som hjälper dig lyckas med ditt odlande som värme, lampor, automatisk fönsteröppnare, skuggning, odlingskärl, bevattning och annat praktiskt.

Växthus placerat i trädgården

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.