Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Om VPLANT

VPLANT är ett vertikalodlingssystem som använder naturkrafterna, jordens dragningskraft samt kapillärkraften i odlingssubstratet. Då bevattningen är dold i krukan behöver man inte oroa sig för läckage eller fuktsäkring om man väljer att hänga systemet på en vägg. Systemets patentsökta kruka gör det möjligt att enkelt skapa ett cirkulerande system. Odlingssystemet kan användas fristående eller hängas på en vägg.

Man monterar lätt ihop odlingsväggen med ett fåtal skruvar. Den fungerar utmärkt inomhus, på balkongen eller du kanske i trädgården som en egen jordgubbsodling. Eftersom VPLANT är ett modulsystem kan du bygga din odling efter dina önskemål. Enbart fantasin sätter gränser.

VPLANT kan vara marknadens mest mångsidiga produkt. Förutom att ge alla möjligheten att odla kan VPLANT bidra till att lösa avrinningsproblem i städer. Den kan placeras i krisområden och hjälpa till med försörjning av mat. För den storskaliga odlaren hjälper VPLANT till att utnyttja odlingsutrymmet maximalt.

Plantui i köket

Vilket paket passar?

Halvmeter eller enmetersmodul? 

Ska du fylla en hel vägg eller vill du ha ett par hyllor på balkongen? Du kan välja själv hur stor växtvägg du vill ha och kombinera halvmeters och enmeters moduler till att få något som passar dig. Du kan även köpa en påbyggnadsmodul att koppla på din befintliga växtvägg. Tänk genom hur stor yta du vill fylla och beställ sedan det antal och storlekar som passar dig. Självklart kan du köpa en enskild halvmetersmodul eller enmetersmodul.

Vill du koppla ihop två moduler på varandra vertikalt behöver du även köpa en modulkopplingssats.

Pump och lampa

Du kan använda VPLANT utan pump, men då blir inte bevattningen automatiserad utan du får vattna manuellt. För att du ska kunna nyttja det automatiska bevattningssystemet till fullo är en pump nödvändig.

Vi rekommenderar att köpa pump till alla våra paket, men speciellt om du planerar att bygga en stor växtvägg då det kommer att förenkla bevattningen för dig. Om du ska odla matväxter blir bevattningen mer effektiv om du väljer pump. Om din växtvägg kommer att stå på ett otillgängligt ställe där det är svårt att vattna manuellt är även pump en bra idé.

Om du behöver komplettera din växtvägg med fler krukor, slangar eller monteringssatser kan du köpa det här.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.