Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Växter & Fröer / Lökar & knölar / Hyacint

Lökar till vårblommande hyacinter

Hyacint - Hyacintlökar

Hyacinter är rikitga läckerbitar att plantera i rabatten för tidig blomning. De är fina att sätta många tillsammans i matchande färger och passar utmärkt att plantera tillsammans med andra vårblommande lökväxter som tulpaner och narcisser där de blir ett perfekt komplement.

Våra hyacintlökar är stora och ger direkt fina och kraftiga hyacinter som blommar igen år efter år efter år. Att hyacinter också har en underbar doft gör den extra attraktiv. Plantera dem där du ofta går för att njuta av doften.

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

*

 

Doften av hyacint glömmer man aldrig. Här hittar du hyacintlökar att köpa till denna underbara vårblomma.

Plantera hyacintlökar och njut av den härliga dofter många vårar framöver. Välj bland flera trevliga sorter!

Hyacint finns i flera friska färger, bara att plantera i rabatten eller utekrukan för härlig vårblomning. De är fina att sätta många tillsammans och passar utmärkt med andra vårblommande lökväxter som tulpaner och narcisser. En sval vår pågår blomningen i månader.
Släktet hyacint, Hyacinthus orientalis, hör till våra mest robusta och långlivade lökväxter.
Hyacint har givit namn åt andra lökväxter som pärlhyacint och porslinshyacint, men de tillhör andra släkten. Du hittar dem under Övriga lökväxter. Hyacinter till jul finner du också här, men dessa hyacintlökar finns att köpa under tidiga vintern. Tänk på att vattna din hyacint vid drivning inomhus, de har betydligt större vattenbehov än till exempel amaryllis. Spara julens hyacintlökar och plantera ut till våren för ett fortsatt liv i trädgården.

Hyacinter är också fantastiska snittblommor – hela hemmet doftar av den ljuvliga doften!

Våra lökar är stora och ger fina hyacinter som blommar igen år efter år efter år. Plantera dem gärna där du ofta passerar för att njuta av doften.

Hyacinter behöver ingen märkvärdig skötsel. Plantera hyacinter i mullrik, väldränerad och gärna lite fukthållande jord. Förutom att de är lättodlade och friska ratas de ofta av rådjur. Härdigheten är normalt inget problem, men lökväxter behöver god dränering för att klara övervintringen.
Plantera gärna hyacintlökar i utekrukan, de förtjänar att synas på nära håll och doften sprider sig på balkong och uteplats. När blomningen är över kan lökarna planteras ut i trädgården.
Ge gärna en näve benmjöl till plantorna under våren, när löken växer till.

Välkommen åter om du just nu inte finner den prydnadslök du söker. Ständigt kommer nya, spännande sorter så håll utkik!

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com