Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!

Hyacint - Hyacintlökar

Doften av hyacint glömmer man aldrig. Här hittar du hyacintlökar att köpa till denna underbara vårblomma.
Hyacinter är också fantastiska snittblommor – hela hemmet doftar av den ljuvliga doften!

Hyacint utomhus

Våra lökar är stora och ger fina hyacinter som blommar igen år efter år efter år. Plantera dem gärna där du ofta passerar för att njuta av doften.
Hyacint finns i flera friska färger, bara att plantera i rabatten eller utekrukan för härlig vårblomning. De är fina att sätta många tillsammans och passar utmärkt med andra vårblommande lökväxter som tulpaner och narcisser. En sval vår pågår blomningen i månader.

Släktet hyacint

Släktet hyacint, Hyacinthus orientalis, hör till våra mest robusta och långlivade lökväxter.
Hyacint har givit namn åt andra lökväxter som pärlhyacint och porslinshyacint, men de tillhör andra släkten. Du hittar dem under Övriga lökväxter.

Hur ska man sköta hyacinter?

Hyacinter behöver ingen märkvärdig skötsel. Plantera hyacinter i mullrik, väldränerad och gärna lite fukthållande jord. Förutom att de är lättodlade och friska ratas de ofta av rådjur. Härdigheten är normalt inget problem, men lökväxter behöver god dränering för att klara övervintringen.
Plantera gärna hyacintlökar i utekrukan, de förtjänar att synas på nära håll och doften sprider sig på balkong och uteplats. När blomningen är över kan lökarna planteras ut i trädgården.
Ge gärna en näve benmjöl till plantorna under våren, när löken växer till.


Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.