Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Krokus - Knölar till höstkrokus och vårkrokus

Här hittar du knölar till spännande krokus, som saffranskrokus, snökrokus och vår klassiska vårkrokus. Satsa på dessa lättodlade juveler som snabbt sprider sig där de trivs!

Näpnare vårvisare finns inte – men skenet bedrar för krokusar är riktiga tuffingar. Härdiga och köldtåliga trotsar de snö och kyla och tillhör årets förstlingar om de planteras på en solgassig plats.

Olika sorters krokus

Vi har knölar av flera spännande arter av krokus. Här kan du köpa saffranskrokus, snökrokus, bägarkrokus och naturligtvis klassikern vårkrokus i regnbågens alla färger.

Vårkrokus

Vårvinterblommande arter är viktiga nektarkällor för tidiga pollinerare.

Höstkrokus

Höstkrokus gnistar som ädelstenar i sprakande ljuslila under hösten. Det är en lättodlad art, robust och årligen återkommande. I landets kalla trakter hinner höstkrokus dock inte blomma fram, även om den är härdig.

Saffranskrokus

I Faktabanken kan du läsa om konsten att odla saffranskrokus. Vi säljer knölar till saffranskrokus i säsong, sensommar-tidiga hösten. Den kan odlas både i kruka och på friland.

Bägarkrokus

Bägarkrokus är en populär och mycket odlingsvärd krokus med gul blomma och ofta bronsfärgade, vackra streck.

Plantera krokus

Krokusar blir vackrast i massverkan. Plantera knölar av krokus i väldränerad jord på en solig plats, så sprider de sig fort till en blomstrande äng.

De små knölarna är torkkänsliga, plantera så fort de kommit hem.
Plantera gärna krokus i utekrukan, de förtjänar att synas på nära håll på balkongen eller vid entrén. När blomningen är över planteras knölarna ut i trädgården.
Härdigheten är ofta inget problem, men knölväxter behöver god dränering för att klara övervintringen.
Läs mer om att plantera krokus i Faktabanken.

Föröka krokus

När blomningen är över är det lätt att föröka krokus med sidoknölar. Gräv försiktigt upp plantan. Sära på knölarna och plantera ut på ny plats.

När säljs knölar till krokus?

Vi säljer knölar till krokus under sensommaren och hösten, håll utkik då sortimentet varierar och vi utökar med nya, spännande sorter. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.