Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Växter & Fröer / Lökar & knölar / Krokus

Vårblommande vårblommande

Krokus - Knölar till höstkrokus och vårkrokus

Näpnare vårvisare finns inte – men skenet bedrar för detta är riktiga tuffingar. Härdiga och köldtåliga trotsar de snö och kyla och tillhör årets förstlingar om de planteras på en solgassig plats.

Krokus blir vackrast i massverkan. Eftersom de sprider sig fort får du snabbt en tidig våräng. Krokus trivs också i kruka, låt dem välkomna vårljuset på balkongen eller vid entrén.

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

*

Här hittar du knölar till spännande krokus, som saffranskrokus, snökrokus och vår klassiska vårkrokus. Satsa på dessa lättodlade juveler som snabbt sprider sig där de trivs!

Näpnare vårvisare finns inte – men skenet bedrar för krokusar är riktiga tuffingar. Härdiga och köldtåliga trotsar de snö och kyla och tillhör årets förstlingar om de planteras på en solgassig plats.
Vi har knölar av flera spännande arter av krokus. Här kan du köpa saffranskrokus, snökrokus, bägarkrokus och naturligtvis klassikern vårkrokus i regnbågens alla färger.

I Faktabanken kan du läsa om konsten att odla saffranskrokus. Vi säljer knölar till saffranskrokus i säsong, sensommar-tidiga hösten. Den kan odlas både i kruka och på friland.

Höstkrokus gnistar som ädelstenar i sprakande ljuslila under hösten. Det är en lättodlad art, robust och årligen återkommande. I landets kalla trakter hinner höstkrokus dock inte blomma fram, även om den är härdig.

Bägarkrokus är en populär och mycket odlingsvärd krokus med gul blomma och ofta bronsfärgade, vackra streck.

Vårvinterblommande arter är viktiga nektarkällor för tidiga pollinerare.

Krokusar blir vackrast i massverkan. Plantera knölar av krokus i väldränerad jord på en solig plats, så sprider de sig fort till en blomstrande äng.

De små knölarna är torkkänsliga, plantera så fort de kommit hem.
Plantera gärna krokus i utekrukan, de förtjänar att synas på nära håll på balkongen eller vid entrén. När blomningen är över planteras knölarna ut i trädgården.
Härdigheten är ofta inget problem, men knölväxter behöver god dränering för att klara övervintringen.

När blomningen är över är det lätt att föröka krokus med sidoknölar. Gräv försiktigt upp plantan. Sära på knölarna och plantera ut på ny plats.

Vi säljer knölar till krokus under sensommaren och hösten, håll utkik då sortimentet varierar och vi utökar med nya, spännande sorter. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com