FRI FRAKT hela helgen!

Zinnia 'Oklahoma Mix'

Zinnia elegans (Oklahoma-Serien) Oklahoma Mix

Pris: 40 kr
I lager
Artnr: 25741
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

En riktig karamellblandning av en suverän sommarblomma. Halvfyllda, färgstarka blommor på höga, stadiga stjälkar. 'Oklahoma Mix' är AGM-belönad, Award of Garden Merit. En extra fin utmärkelse som utfärdas av anrika brittiska Royal Horticultural Society, RHS. Den ges till särskilt odlingsvärda och friska sorter. Zinnior är lättodlade och ger fägring hela sommaren. De är populära bi- och fjärilsväxter och underbara i buketter. Passar i både kruka och rabatt. Perfekt som färgklick i kökslandet. En lättodlad och problemfri sommarblomma. Ansa bort vissna blommor så kommer nya blomknoppar.

Vetenskapligt namn: Zinnia elegans Oklahoma-serien 'Oklahoma Mix'

Såtid: mars-juni
Såplats: Förodla inomhus under våren eller direktså på odlingsplatsen.
Såråd: Så inomhus i fuktad såjord i småkrukor, två frön/kruka. Så grunt och håll ca 15-20 °C. Odla gärna i minidrivhus för att öka luftfuktigheten. Fröna gror efter 1-2 veckor. Tag bort och omplantera den ena groddplantan om båda grott. Ställ krukorna svalt och ljust för kompakt tillväxt. Toppa gärna plantorna för buskigare växtsätt och rikligare blomning. Plantera sedan ut på växtplatsen när frostrisken är över. Plantera på växtplatsen med 20 cm avstånd. Alternativt direktså på odlingsplatsen i maj.
Typ:
Läge: sol i näringsrik jord
Blomning/skörd: juni-sep
Höjd: 90 cm
Antal frön: ca 75 st

Fakta & råd

Odla zinnia

Odla Zinnia

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.