Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Zinnia 'Queeny Red Lime'

Frö till Zinnia elegans

Pris: 59 kr
Ej i lager
Artnr: 26957
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

Oemotståndlig zinnia med ovanlig färgkombination i malvarosa och kontrasterande lime och mörkrött - superläcker! Ca 70 cm hög. Zinnior är lättodlade och ger fägring hela sommaren. De är populära bi- och fjärilsväxter och underbara i buketter. Passar i både kruka och rabatt. Perfekt som färgklick i kökslandet. En lättodlad och problemfri sommarblomma. Ansa bort vissna blommor så kommer nya blomknoppar. Så inomhus i fuktad såjord i småkrukor, två frön/kruka. Så grunt och håll ca 15-20 °C.

Odla gärna i minidrivhus för att öka luftfuktigheten. Fröna gror efter 1-2 veckor. Tag bort och omplantera den ena groddplantan om båda grott. Ställ krukorna svalt och ljust för kompakt tillväxt. Toppa gärna plantorna för buskigare växtsätt och rikligare blomning. Plantera sedan ut på växtplatsen när frostrisken är över. Plantera på växtplatsen med 25 cm avstånd. Alternativt direktså på odlingsplatsen i maj.

Vetenskapligt namn: Zinnia elegans 'Queeny Red Lime'
Läge: sol/halvskugga
Såtid: mars-juni
Sådjup: 0,5 cm
Planteringsavstånd: 25 cm
Radavstånd: 40 cm
Blomning/Skörd: juli-sep
Antal frön, ca: 20

Fakta & råd

Odla zinnia

Odla Zinnia

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.