VINTER-RENSNING upp till 60%

Zinnia 'Sombrero'

Zinnia elegans 'Sombrero'

Pris: 30 kr
I lager
Artnr: 25677
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

En klatschig, sprakande zinnia som riktigt strålar också mulna dagar. 'Sombrero' har ett kompakt och buskigt växtsätt. Zinnior är lättodlade och ger fägring hela sommaren. De är populära bi- och fjärilsväxter och underbara i buketter. Passar i både kruka och rabatt. Perfekt som färgklick i kökslandet. En lättodlad och problemfri sommarblomma. Ansa bort vissna blommor så kommer nya blomknoppar.

Vetenskapligt namn: Zinnia elegans 'Sombrero'

Såtid: mars-juni
Såplats: Förodla inomhus under våren eller direktså på odlingsplatsen.
Såråd: Så inomhus i fuktad såjord i småkrukor, två frön/kruka. Så grunt och håll ca 15-20 °C. Odla gärna i minidrivhus för att öka luftfuktigheten. Fröna gror efter 1-2 veckor. Tag bort och omplantera den ena groddplantan om båda grott. Ställ krukorna svalt och ljust för kompakt tillväxt. Toppa gärna plantorna för buskigare växtsätt och rikligare blomning. Plantera sedan ut på växtplatsen när frostrisken är över. Plantera på växtplatsen med 25 cm avstånd. Alternativt direktså på odlingsplatsen i maj.
Typ: ettårig
Läge: Sol/halvskugga i näringsrik jord.
Blomning/skörd: juni-sep
Höjd: ca 35 cm
Antal frön: ca 50 st

Fakta & råd

Odla zinnia

Odla Zinnia

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.