Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Piplök, salladslök 'Matrix'
Odlingsråd för Piplök, salladslök 'Matrix'

Piplök, salladslök 'Matrix'

Allium fistulosum 'Matrix'

Pris: 57 kr
I lager
Artnr: 25730
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

En vinterhärdig, frisk och tålig salladslök som ger garanterat fina skördar under en lång period. 'Matrix' är AGM-belönad, Award of Garden Merit. En extra fin utmärkelse som utfärdas av anrika brittiska Royal Horticultural Society, RHS. Den ges till särskilt odlingsvärda och friska sorter. Salladslöken har en mild purjolökssmak och är användbar både färsk och tillagad. Så i omgångar för lång skördesäsong. Skörda efterhand mellan plantorna, som en gallring. Kan också sås på hösten för tidig skörd under försommaren året därpå.

Vetenskapligt namn: Allium fistulosum 'Matrix'

Såtid: mars-juli/okt-nov
Såplats: Så direkt på växtplatsen eller förodla inomhus i kalla trakter.
Såråd: Rensa ytan före sådd, fri från ogräs. Vattna före sådd och så med 5 cm avstånd i rader, 1.5 cm djupt och 15 cm radavstånd. Håll ytan fuktig under groningstiden som tar 2-3 veckor. Så i omgångar varannan, var tredje vecka för längre skördesäsong. Eller så på hösten för groning våren därpå och tidig försommarskörd. Salladslök kan också förodlas inomhus. Så i brätten i fuktig såjord och ställ sådden i 18-20 grader. Avhärda före utplantering.
Typ: ettårig
Läge: Sol/halvskugga i näringsrik jord.
Blomning/skörd: juni-okt
Höjd:
Antal frön: ca 350 st

Tips & råd

Läs mer om att odla salladslök, piplök

Piplök

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.