Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Spenat 'Amador' F1

Frö till Spinacia oleracea 'Amador' F1

Pris: 25 kr
I lager
Artnr: 26036
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

En snabbväxande, frisk spenat med lång skördesäsong. Får ovala, kraftiga och mörgröna spenatblad med god smak. ’Amaron’ är resistent mot bladmögel. Så på våren/försommaren eller under sensommar och höst för skörd under lång tid. Så i omgångar för skörd hela säsongen, men håll upp under högsommaren då spenat går i blom. Kan också odlas året om inomhus med växtbelysning i hydrokultur. Hög skörd av nyttiga, goda blad att äta färska, wokade, i gratäng och paj. Frys in överskottet.

Odlingsråd:
Så på växtplatsen när jorden är brukbar, eller på hösten för tidig vårskörd. Fröna gror redan vid 3 °C. Rensa ytan före sådd, fri från ogräs. Vattna före sådd och så ca 2.5 cm djupt med 3 cm avstånd. Håll ytan fuktig under groningstiden som tar 1-2 veckor. Så gärna i omgångar men håll upp under högsommaren då spenat går i blom. Vattna i raden, så glest och täck med torr, smulig jord och fiberduk för snabb växttakt. Täckodling med gräsklipp och växtrens ger bästa odlingsmiljön. Skördegallra eventuellt efter hand. Eller så inomhus och odla med växtlampa, gärna i hydrokultur.

Vetenskapligt namn: Spinacia oleracea 'Amador' F1
Såtid: mars-maj, aug-nov/året om
Odlingsplats: Pallkrage, friland, utekruka i mullrik jord. Hydrokultur inomhus året om.
Sådjup: 2 cm
Plantavstånd: 10 cm
Radavstånd: 30 cm
Typ: ettårig
Läge: sol-skugga
Blomning/skörd: maj-okt/året om
Höjd: 20 cm
Antal gram: 5

Fakta & råd

Odlingsråd för spenat

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.