Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!

Gräsfrö matta - Turfquick gräs på rulle

Här kan du köpa Turfquick - en färdig gräsfrömatta på rulle. Detta gräsfrö i matta är ett miljövänligt, snabbt och bekvämt sätt att få en ny gräsmatta eller blomsteräng.

Gräsmattan är för många trädgårdens centrum. Turfquick är en svensk innovation där frön av gräs eller ängsblommor är inkapslade i en nedbrytningsbar, tunn duk av cellulosa.

Allt fler efterfrågar gräsfrö på rulle. Turfquicks gräsfrö i matta är ett smidig sätt att få ut gräs på rulle, varhelst du önskar din nya gräsmatta. Rullgräs funkar på både platt mark och i sluttningar.
Tack vare inkapslingen flyter inte fröna omkring vid vattning och hamnar dessutom på rätt avstånd från början. Det kan inte bli enklare att köpa en ny gräsmatta på rulle till bra pris.

Förutom gräsfrö innehåller också Turfquicks matta gödsel som löses upp vid vattningen och ger gräsfröet den bästa starten med snabb etablering.

Denna gräsfrö matta är tillverkad av naturligt cellulosa från svenska skogar, och bryts ner efter några veckor. Du kan anlägga din gräsfrömatta så snart temperaturen når över 4 grader då gräset gror och börjar växa. Mattan skyddar dessutom mot köldgrader om frost skulle hota.

Gräsfrö på rulle är bara att rulla ut och vattna. Välj sort efter behov - en smaragdgrön golfgreen eller en slitstark blandning för lekytor. Turfquick finns också med ängsblommor och naturgräs för en vild karaktär.

Tänk på att vattningen är central för att lyckas med din nya gräsfrö matta. Vi har ett stort sortiment av bevattningsspridare och timers för smidig vattning.
För den vidare skötseln hittar du också allt du behöver i vår onlinebutik. En luftig och god dränering är central för att gräsrötterna ska trivas. Därför vill vi särskilt rekommendera kontinuerlig tillförsel av dressjord några gånger per säsong.

Vi får många frågor om skötsel och sådd av gräsmattefrö. I Faktabanken hittar du flera artiklar som hjälper dig lyckas med din gräsmatta.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.