FRI FRAKT hela helgen!

Pioner

Vem kan motstå pioner? De trollbinder många med sina spektakulära blommor vare sig de är massivt stora och mycket dubbla eller enkla och skira - de har alla något speciellt.

Pioner växer från rötter och är en av få växter som inte kan förökas med vegetativa sticklingar. Här hos Wexthuset finns under säsong  olika sorter pioner. Krukodlade pioner kan planteras under hela växtsäsongen medan pionrötter klarar sig bäst om de planteras ut när frosten är förbi på våren eller innan den slår till på hösten. Du hittar pionrötter under menyval Blomsterlök, rötter och knölar.

Vattna upp pionen så att rotklumpen är genomblöt före planteringen. Ansa eventuellt bort dåliga rötter.  1.5 m plantavstånd är lagom för buskpioner, ungefär hälften för de örtartade pionerna. Om jorden är för kompakt eller fuktig, höj upp markbädden.

Pioner trivs i de flesta väldränerade jordar. Om de sitter i lite halvskuggigt läge så varar blomningen längre. Läs våra planteringstips för pioner i Faktabanken.

Välkommen till vårt sortiment av vackra och ovanliga pioner. Sortimentet varierar över tiden och är anpassat till odlingssäsongen.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.