Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Gröna växter - Sticklingar och småplantor

Gröna växter skapar levande trivsel i hemmet. Alla har sin karaktär och de flesta är väldigt lättodlade. Här hittar du ett spännande utbud av små plantor, som varierar lite efter säsong. Vi har sorter av gröna växter för alla lägen; som tål sol, mörker och kan stå både inomhus och utomhus i kruka.

Småplantor har en snabbare tillväxt än storvuxna gröna växter. Därför behöver de planteras om oftare. Ge den lilla plantan en större kruka med lucker, näringsrik jord när den kommer hem till dig. Omplantera sedan varje vår, eller när krukjorden är genomvävd av rötter. 
Gröna växter med litet rotsystem, som kaktusar, gullranka och peperomia, behöver inte planteras om lika ofta som arter med kraftigt rotsystem som ampellilja.

*

Här hittar du småplantor online av gröna växter att odla inomhus eller utomhus i kruka. Välkommen till vårt spännande sortiment av alla slags växter för ditt grönskande hem.

Alla gröna växter har sin karaktär. De flesta är lättodlade och skapar snabbt en grönskande trivsel i hemmet.
Det är både roligt och prisvärt att starta sin odling med en färdigrotad liten krukväxt. Det kan också vara enda sättet att få tag på vissa växter som bara kan förökas vegetativt. Att handla arter av stora gröna växter online är dessutom miljövänligt, eftersom de är betydligt mindre skrymmande och lätta att skicka som småplantor.

Här hittar du vårt sortiment av fina, noga utvalda, rotade sticklingar och småplantor, så kallade pluggplantor, som gör det enkelt att köra igång. Vi har gröna växter som är lättskötta och tåliga, spännande rariteter, som tål sol eller mörker och som trivs både inomhus och utomhus.
I Faktabanken kan du läsa om populära gröna växter för inredning och för sovrummet, där arter som ampellilja fungerar som luftrenare.

Små krukväxtplantor har lättare att acklimatisera sig där hemma än en fullvuxen planta.
De har en snabb tillväxt och behöver därför planteras om. Ge den lilla plantan en större kruka med lucker, näringsrik jord vid hemkomsten. Omplantera sedan varje vår, eller när krukjorden är genomvävd av rötter.
Köp allt du behöver här online för din skötsel av krukväxter som växtnäring, jord och krukor. I Faktabanken hittar du också hjälp om dina gröna växter skulle må dåligt, få gula blad eller ohyra.

Städsegröna växter har den stora fördelen att pryda året om. Många krukväxter trivs utomhus på balkongen. Vänj dem vid utelivet först bara, så kallad avhärdning. En fiberduk skyddar mot solen i början.

Vårt sortiment varierar över året och det kommer ständig nya spännande sorter av spännande krukväxter, så håll utkik!

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.