Allt för din odling Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Palettblad - Sticklingar

Vi har tillfälligt stängt ner våra palettblad men kommer att öppna upp igen inom snar framtid.

Här kan du köpa palettblad som sticklingar online. Sortimentet varierar under säsongen och fylls ständigt på med nya, spännande sorter.

Wexthuset har i många år specialiserat sig på denna fantastiska krukväxt. Välj från vår stora samling odlingsvärda sorter av palettblad som du kan köpa online som sticklingar och småplantor från egen plantskola.
Vi har också frö till palettblad från specialiserade fröfirmor.

Många samlar på denna trevliga och lättodlade krukväxt, som internationellt kallas coleus.
Här kan du köpa flera ovanliga palettblad online med skiftande grön och svart kant, med röda, lila, rosa och orange inslag. Du hittar också klassiska palettblad.

Det är både roligt och prisvärt att starta sin odling med färdigrotade sticklingar. Det kan också vara enda sättet att få tag på ovanliga sorter.
Att köpa sticklingar och småplantor online är dessutom miljövänligt, eftersom de är nätta och lätta att skicka jämfört med stora, skrymmande plantor.

En stor fördel med att odla från småplantor är att de har lättare att klara omställningen och acklimatisera sig i sin nya hemmiljö, jämfört med en fullvuxen planta.
Plantera ditt palettblad vid hemkomsten i en större kruka med lucker, näringsrik jord och lecakulor i botten för dräneringens skull. En ung planta har en snabb tillväxt och behöver planteras om oftare än ett fullvuxet exemplar. För en buskig planta ska du toppa ditt palettblad några gånger.

Palettblad trivs utomhus sommartid. Vänj plantorna vid utelivet först, så kallad avhärdning. En fiberduk skyddar mot sol och uttorkande vindar i början.
Krukväxter med fina blad är snygga att samplantera i utekrukan med sommarblommor.
I Faktabanken hittar du mängder av odlingsråd. Hur du tar egna sticklingar av palettblad - som inte ska rotas i vatten!
Vi har allt du behöver här online för din skötsel av prydnadsväxter som växtnäring, jord och krukor.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.