Just nu! 25% på allt från KENT & STOWE

Palettblad - Sticklingar

Här hittar du till och från under säsongen sticklingar och småplantor av palettblad, eller coleus som många också kallar dem.

Det är sticklingar eller små plantor som du sedan kan driva upp till vuxen storlek genom att ge dem näring och successivt ge dem större utrymme i allt större kruka i takt med att de växter.

Börjar du odla en växt från att den är liten vänjer den sig vid sin växtplats på fönsterbrädan i just ditt klimat vilket är en fördel jämfört med när du köper växter i större format som ibland kan få en jobbig period för anpassning.

Välkommen till vårt sortiment med små plantor av palettblad!

Lästips! I Faktabanken hittar du en massa tip, råd och fakta om palettblad.

*

Här kan du köpa palettblad som sticklingar online. Sortimentet varierar under säsongen och fylls ständigt på med nya, spännande sorter.

Wexthuset har i många år specialiserat sig på denna fantastiska krukväxt. Välj från vår stora samling odlingsvärda sorter av palettblad som du kan köpa online som sticklingar och småplantor från egen plantskola.
Vi har också frö till palettblad från specialiserade fröfirmor.

Många samlar på denna trevliga och lättodlade krukväxt, som internationellt kallas coleus.
Här kan du köpa flera ovanliga palettblad online med skiftande grön och svart kant, med röda, lila, rosa och orange inslag. Du hittar också klassiska palettblad som ’China Rose’, ’Morgan le Fay’ och ’Avatar’.

Det är både roligt och prisvärt att starta sin odling med färdigrotade sticklingar. Det kan också vara enda sättet att få tag på ovanliga sorter.
Att köpa sticklingar och småplantor online är dessutom miljövänligt, eftersom de är nätta och lätta att skicka jämfört med stora, skrymmande plantor.

En stor fördel med att odla från småplantor är att de har lättare att klara omställningen och acklimatisera sig i sin nya hemmiljö, jämfört med en fullvuxen planta.
Plantera ditt palettblad vid hemkomsten i en större kruka med lucker, näringsrik jord och lecakulor i botten för dräneringens skull. En ung planta har en snabb tillväxt och behöver planteras om oftare än ett fullvuxet exemplar. För en buskig planta ska du toppa ditt palettblad några gånger.

Palettblad trivs utomhus sommartid. Vänj plantorna vid utelivet först, så kallad avhärdning. En fiberduk skyddar mot sol och uttorkande vindar i början.
Krukväxter med fina blad är snygga att samplantera i utekrukan med sommarblommor.
I Faktabanken hittar du mängder av odlingsråd. Hur du tar egna sticklingar av palettblad - som inte ska rotas i vatten!
Vi har allt du behöver här online för din skötsel av prydnadsväxter som växtnäring, jord och krukor.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.