15% på ett köp för medlemmar*

Odlingslåda, pallkrage och drivbänk

Genom att odla i odlingslåda eller pallkrage får man ett bra odlingsklimat för växterna. Vi har ett stort utbud av odlingslådor i olika modeller.

Olika typer av pallkragar

Här hittar du odlingslådor, pallkragar och drivbänkar i trä och plåt. Välj pallkragen i naturträ eller odlingslådan i färgen svart eller vit. Du kan även bygga din egen drivbänk med allt från 40-120cm längder. Vill du ha ett mer hållbart alternativ till den traditionella pallkragen i trä rekommenderar vi den snygga odlingslådan i cortenplåt som rostar med tiden. Till pallkragar och odlingslådor på 80x120cm finns även ett växthus Drivhus DeLux som tillbehör.

Fördelar med odling i pallkrage

En upphöjd odling med pallkragar blir bättre dränerad och värms upp fortare på våren. Kanterna skyddar också en del från sniglar och ger en bra avgränsning mot ogräs. När man odlar i en pallkrage eller odlingslåda är det också enkelt att täcka odlingen med nät och plast för att åstadkomma ännu bättre odlingsklimat och för att skydda växter från olika typer av skadegörare.

Läs med i Faktabanken om hur du kan Odla i pallkrage

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.