Beskärnings-dagar! Upp till 40% rabatt

Självvattnande krukor

Köp självvattnande krukor - Välkommen till vårt stora utbud av snygga och trendiga krukor med självbevattningsfunktion av hög kvalitet.

Spara tid med självbevattning

Med en självvattnande kruka får du tid till annat än att passa med vattning. Som bonus stormtrivs växterna och blir frodiga och friska. Välj bland vårt trevliga sortiment av snygga och funktionella självbevattnande krukor för alla slags växter. Med självvattnande krukor blir din odling lättskött och du kan lugnt resa bort i flera veckor. Dessutom stormtrivs växterna, då rötterna själva söker sig till vattenbehållaren och tar upp den mängd fukt och näring de behöver. Det är också ett klimatsmart och hållbart odlingssätt som spar både vatten och näring.

Vilka växter kan jag använda självvattnande kruka till?

De självbevattnande krukorna kan användas till krukväxter, mindre träd, uppstammade buskar och alla typer av prydnadsväxter, som ettåriga sommarblommor, gräs och perenna växter. Självvattnande krukor är också väldigt bra att använda vid odling av diverse ätbara växter som chili, tomat och andra typer av grönsaker, frukt och bär.

Hur är en självvattnande kurka konstruerad?

Självvattnande krukor har en insats med ett vattenmagasin som är skilt från krukjorden. De flesta system fungerar genom att kapillärkraften ser till att lagom mängd vätska sugs upp till odlingsjorden. På så vis kan inte rötterna drabbas av för blöt jord och därmed syrebrist. Andra system trycker ut vattnet i perioder som styrs av en fuktindikator, så att jorden torkar upp mellan vattningarna. I magasinet tillför du också växtnäring. Modellerna har en indikator som visar när det är dags att fylla på magasinet. Välj storlek efter behov.

Vilken storlek ska jag välja?

En stor självbevattnande kruka gör det möjligt att vara bortrest i långa perioder som flera veckor. För törstiga växter som tomat och gurka är självvattnande krukor suveräna. Med flera krukor utomhus på balkong och uteplats får du en i stort sett självgående odling. Dessa krukor passar för i stort sett alla jordlevande växter, utom de med ett mycket litet och fintrådigt rotsystem som suckulenter och kaktusar. Vi har insatser som gör det enkelt att skräddarsy och göra ditt eget system för självvattnande växter i kruka. Med Mona Tank anpassar du önskvärd modell efter de ytterkrukor eller odlingslådor du redan har.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.