Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Bokashi - startkit, bokashihink, strö och spray

Kompostering med bokashi är ett supersmart och enkelt sätt att kompostera.

Bokashi startkit

Med bokashi startset kommer du snabbt igång. Bokashi startset innehåller en eller flera komposter tillsammas med ett paket bokashiströ eller bokashispray. Du väljer själv vad som passar dig bäst.

Bokashiströ och bokashispray

Som tillval till din bokashikompost kan du köpa bokashiströ eller bokashispray som effektivt hjälper till att bryta ner komposten. Genom att spraya på matresterna tillförs EM (effektiva mikroorganismer) och den jäsnings/syrningsprocess som bryter ner matresterna kan börja. Strö till bokasihi aktiverar och balanserar komposteringsprocessen effektivt och luktfritt. 

Bokashihink

En bokashihink är en modern och effektiv kompost som gör det enkelt för alla att ta tillvara matrester och rens från köket. En bokashikompost är lufttät, luktar inte och drar inte till sig flugor eller andra djur.

Bokashi - Miljö och hållbarhet

Genom att kompostera skonar du miljön och kan återvinna allt köksavfall på ett mycket enkelt och smidigt sätt samtidigt som vi slipper onödiga transporter. Använd kompostihink med kran för ditt matavfall så får du samtidigt tillgång till viktig näring (bokashi-lakvatten) till dina växter och ett näringsrikt avfall som kan användas i dina odlingar.

Placering av bokashi

Optimal temperatur för jäsningsprocessen är 20-40 grader men bokashihinken bör inte placeras i för start sol. Bokashikompostering tar liten plats och med våra fina bokashihinkar kan de till och med stå på köksbänken. Vi har flera varianter av bokashikompost och bokashi startkit.

Läs mer om bokashikompostering på våra sidor med Tips & råd.

Ladda ner instruktion för bokashikompostering här.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.