15% på ett köp för medlemmar*

Amaryllis - Köp amaryllislök

Att driva amaryllislökar i blom till jul är en gammal tradition. Att kunna få en försmak av vårens ankomst mitt i mörkaste vintern är nästan magiskt.
Frodiga, blomrika och väldoftane hyacinter, tazetter och amaryllis är några av vinterns mest uppskattade blommor. 

Olika sorter av amaryllis

De finns i flera färger från mörkaste vinrött till rosa,vitt och gult. Amaryllis finns med blommor som är enfärgade, randiga, och flerfärgade, stora, enkla blommor, dubbla blommor och sorter som bara får ett par klockor och mindre sorter som får flera stänglar med många klockor.

Amaryllislökar av kvalitet

Våra jullökar kommer direkt från odlare i Holland och har förvarats i kyla för att vara i perfekt kondition när de ska drivas i blom. När de kommer till oss förvarar vi dem fortsatt i sval temperatur för att säkerställa god kvalitet när vi levererar till dig. Lökarna är kraftiga och av hög kvalitet vilket bland annat visar sig genom att de har väldigt fin och riklig blomning.

Förbered amaryllislöken

Förbered löken i god tid. Amaryllis tar t.ex. 5-6 veckor att driva i blom, så räkna baklänges om du vill ha blom till advent eller jul. Värme och ljus kortar ner tiden om du vill öka takten! Läs mer om att driva amaryllis i blom i Faktabanken
 

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker eller bevaka 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.