Just nu: 20% på perennfröer

Jullökar för drivning till jul

Driv egna jullökar till jul. Här kan du köpa jullök och få fantastisk blomning lagom till jul. 

Doftande tazetter, hyacinter och pampiga amaryllis skapar julstämning med enkla medel.  

Lökar som säljs för drivning till jul är manipulerade med kyla för att simulera vinter. När du sedan driver dem med värme och ljus motsvarar det vår och löken lockas att blomma mitt i vintern. Jullökar innehåller all den näring de behöver och är därför mycket lättskötta och behöver ingen ytterligare näringstillförsel.

Plantera jullökar

Jullökar planteras generellt med halva löken ovan jord. Hyacinter och amaryllis kan även drivas i vatten i en så kallad hyacintvas eller amaryllisvas. För att tajma blomningen till jul kan du använda vår tidtabell för drivning av jullökar där vi beskriver hur du gör och hur många veckor innan du ska börja driva olika arter. 

Spara jullökar

Spara jullökarna när de blommat över. Förvara dem mörkt, torrt och svalt. Plantera sedan ut dem på våren när tjälen gått ut jorden.

Jullökar säljs vanligtvis under hösten. Välkommen åter om du inte hittar det du söker just nu. Du kan även bevaka produkterna så meddelar vi dig när det är dags att förboka dina jullökar. 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.