Allt för din odling Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Guldkannan Towa

Naturlig och miljövänlig näring till dina växter. Guldkannan Towa är en kombinerad potta/nattkärl och vattenkanna för enkel användning av urin som växtnäring.

Pris: 900 kr
Ej i lager
Artnr: 11089
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr**
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.
** Gäller ej växthus och plantskoleväxter.

Produktbeskrivning

Naturlig och miljövänlig näring till dina växter.
Guldkannan Towa är en kombinerad potta/nattkärl och vattenkanna för enkel, naturlig och snabbverkande gödning av växter utomhus, gräsmattor etc.

Materialet till Guldkannan är hållbar och återanvändbar pp-plast.

Färgen är algrön med rosenrött lock. Kannan rymmer ca 10 liter och har ergonomiskt handtag som gör det lätt att hälla.

 1. Kissa
 2. Späd med 10 delar vatten
 3. Vattna

Mer om Guldkannan:

 • Ergonomisk utformning gör kannan lätt att bära och använda. Hygienisk och bekväm att sitta på. Rymmer ca 10 liter.
 • Klarar belastning upp till 150 kg.
 • Håller tätt – urin ska förvaras i slutet kärl för kvävets hållbarhet och för att slippa lukt.
 • Uppfinning av formgivaren Åsa Lövberg. Svenskt patent.
 • Svensk tillverkning i återanvändbar och hållbar plast, Polypropylen (PP), helt utan ämnen som betraktas som farliga för hälsa och miljö.
 • För att kannan ska bli stadig och fortfarande vara lätt att bära innehåller plasten förhållandevis mycket talk, vilket gör att eventuella repor syns tydligare än om det var 100 % plastmaterial.
 • Towas mått (utan pip och handtag):
  Höjd 26 cm, Längd 32 cm, Bredd 22 cm
 • Rött plastlock. Urin ska förvaras i slutet kärl för kvävets hållbarhet och för att slippa lukt. Plast är ett mterial som rör sig, dvs förändras beroende på temperatur.
  Om det röda plastlocket (hjärtat) inte sitter dikt från början går det att försiktigt bända till det. Det kommer att sätta sig efter ett tag och anpassar sig till kannan.
 • Korken är enbart till för eventuell doft och är inte tät mot vätska. Bra om du inte vill ha pipen på, tex på grund av platsbrist. Knyt fast den i hålet på kannan.

Instruktion och ytterligare information kan du ladda ner här

gödningsschema guldvatten med guldkannan

Klicka här för ytterligare information

Håkan Jönsson, professor i kretsloppsteknik på SLU, Statens Lantbruksuniversitet i Uppsala, arbetar och forskar kring urin som växtnäring, som använts av människan sedan urminnes tider.
”Gödning med urin har förekommit i alla tider över hela världen och kan ge sju gånger större skördar jämfört med ogödslat.”
”Urin har ungefär samma sammansättning av näringsämnen som flytande gödsel för krukväxter, alltså rikt på kväve. Urin är den kemiska förebilden!”
”Kompost ska ses som jordförbättringsmedel och urin som gödning. Kompost – för ett mer långsamt verkande näringsförråd och urin – för snabbverkande näring – kompletterar varandra på ett utmärkt sätt.”

 

Tips & råd

Läs mer om guldvatten

Guldvatten ett optimalt gödselmedel.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.