Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Pyssel i advent

Adventsljusstake av lerkrukor med mossa i
Underbara advent!
Jag har lite hatkärlek till första advent. På den negativa sidan ligger att året går mot sitt slut och jag känner att jag (som vanligt!) inte hunnit med allt jag vill eller borde innan det nya året kommer.
På plussidan finns naturligtvis alla de vackra ljus som tänds överallt som gör att någon sorts frid infinner sig.
 
Björk med en stam som vuxit som en cirkel
 
Vädret är visserligen grått och trist men det är varmt och skönt i luften så jag det blev en rikitigt lång skogspromenad med hundarna mitt på dagen.
Lugnet och de härliga färger och former som finns i skogen med vackra stammar, mossövervuxna stenar och spännande snår ger mig både lugn och en massa idéer och energi.

Adventsljusstake avlerkrukor och mossa
 
En av idéerna jag fick i skogen var att göra en adventsljusstake med lerkrukor och mossa. Jag hittade turligt nog fyra nästan likadana små lerkrukor hemma på glasverandan som jag ställde på en bricka.
Krukorna fyllde jag med grus för att de ska stå stadigt och hålla ljuset på plats ordentligt. Toppade med mossa (Jag har en mossmatta på norrsidan i trädgården som kommer väl till pass ibland!) och några små kvistar. Kritan hittade jag i min 'woman drawer'såklart! så jag kunde numrera krukorna.
 
Julstjärnorna står i diskhon efter ett vattendopp
 
Jag lyfte på julstjärnorna som jag tog hem i torsdags och kände det var hög tid för vattning. Jag har fått lära mig att de helst ska doppas i ljummet vatten bara lite snabbt så det gjorde jag. Här står de efter doppningen för att droppa av sig innan de ställs tillbaka i korgen igen.
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.