15% på ett köp för medlemmar*

Om Lena Ljungquist

Efter en spännande och lärorik period inom IT-branschen valde jag 2002 att istället ägna mig åt min stora passion växter, odling och trädgård. Ett intresse som funnits redan sedan barnsben.

Resultatet blev e-handeln Wexthuset som jag är grundare till och VD. Där hittar alla som är intresserad av odling och trädgårdsskötsel allt som behövs för att lyckas med skötsel och förökning av växter.

Med pelargoner som specialintresse blev jag snabbt uppslukad av det spännande i att förädla fram nya sorter vilket har lett till ett antal släpp både i Sverige och England. I tillägg har jag haft förmånen att få tillgång till den genbank med zonarticpelargoner jag fick ta över från Cliff Blackman, vilket minst sagt har bidragit med ett spännande genetiskt material att använda i mina korsningar.

Jag älskar att skriva och vill gärna dela med mig av den kunskap jag byggt upp under alla år med tips och knep kring odlandets olika delar. Resultatet av det har blivit två böcker om Pelargoner, ICA-förlaget samt Pelargonguiden, egen utgivning samt en omfattande faktabank publicerad på Wexthusets hemsida.

Utöver min tekniska bakgrund är jag utbildad trädgårdsdesigner (Trädgårdsakademin och RHS) samt har utbildning i blomsterbinderi. Jag är inte formellt utbildad trädgårdsmästare, men genom att odla med stor experimentlust under flera decennier samt praktik hos flera ledande specialistodlare i England har jag lärt mig väldigt mycket. Min roll som ledamot i ledningsgruppen för Skillebyholms trädgårdsutbildning har också bidragit till kunskap och insikt inom branschen.

I min 5300 kvm trädgård i Enhörna provodlar vi många växter. Samtidigt pågår där kontinuerligt nya projekt, stora som små där resultatet dokumenteras och beskrivs för att inspirera andra att odla mer och utveckla sitt odlingsintresse och sin trädgård.

På begäran håller jag gärna föredrag i olika ämnen relaterat till odling, växter och trädgård. Även temakurser i dessa ämnen kan bokas.

Vill du kontakta mig når du mig enklast via epost till lena@wexthuset.com.

Lena Ljungquist, Wexthuset

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.