15% på ett köp för medlemmar*
Fakta & Råd

Återanvänd sprayflaskan med näring

återanvänd sprayflaska med näring
återanvändning av gammal sprayflaska
 
Här kommer ett litet tips om hur du kan återanvända förpackningen med våra spraynäringar till krukväxter (Houseplant Myst) och orkidéer (Orchid Myst) och vår förpackning med det rotningsstimulerande medlet Clonex Mist.
Förpackningarna finns i flera storlekar; 100, 300 och 750 ml vilket är praktiskt eftersom de olika storlekarna kan passa bra att använda för olika slags innehåll.
 
Spraymunstycket är väldigt bra kvalitet och ger en mycket fin spray med lagom tryck så att du inte sprayar ner omgivningen.
När flaskan är slut kan du använda den just som sprayflaska för att t.ex.spraya dina växter, men självklart mycket annat också.
 
Houseplant myst krukväxtnäring spray som återanvänds
 
Här hemma har jag en flaska som jag använt ganska länge som framgår av bilden. Flaskan som syns på bilden är en äldre modell.

Jag använder den för att spraya ut en blandning av vår favoritnäring Formulex. Den kan vattnas ner i jorden men också användas för att bladgödsla, dvs. spraya näring direkt på bladen. Näring går då in fortare och mer effektivt. På förpackningen framgår det hur du blandar för att använda Formulex för bladgödsling.
 
 

I en annan flaska har jag en blandning med utspädd Nitrozyme som jag duschar över frösådder och sticklingar en gång/vecka för att ge dem en riktig boost. 
 
Sprayflaskan är också perfekt om du vill spraya rent vatten fär att ge dina plantor en lätt dusch och för att öka på luftfuktigheten kring växterna.
 
Om du har problem med ohyra kan du blanda ut växtsåpa i flaskan och få en perfekt spray med precis lagom tryck som fördelar medlet fint, fint över plantans blad.
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.