Allt för din odling Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Fjärilarnas och humlornas favoriter

Fjäril och humla på strålöga, Telekia speciosa
Det surrar och fladdrar av fjärilsvingar i nästan hela trädgården så här års och det är verkligen underbart att följa deras färd fram och åter bland blommorna.
 
Fjäril och himla på Telekia speciosa
Humla och fjäril på strålöga, Telekia speciosa
 
Visst finns det växter som är mer eller mindre attraktiva för dessa trevliga pollinerare, men jag tror nästan att bolltisteln tar priset.
 
Vit bolltistel överfull med humlor
Bolltistel full med humlor
 
Jag har ett bestånd med vitblommande bolltistel utanför köksdörren och idag när jag gick förbi dem räknade jag till hela 8 humlor på en enda blomma.
 
Jag blev helt enkelt tvungen att springa in efter kameran och efter några roliga närbilder på humlegänget begav jag mig vidare ut i trädgården och plåtade. Mycket annat har jag inte orkat företa mig i det kvava vädret som varit idag.
 
Fjäril påfågelöga på strålöga
Påfågelsöga på strålöga, Telekia speciosa
 
Fjäril på läkebetonika
Fjäril på läkebetonika
 
Fjäril på blå lavendel
Fjäril på blå lavendel
 
Gräsgrön guldbagge - Cetonia aurata
Gräsgrön guldbagge, Cetonia aurata
 
Några av de populäraste växterna just nu förutom bolltistel är lavendel, läkebetonika, strålöga och blommorna hos gråmyntan som är helt översållad av en mängd olika besökare.
Det blev tyvärr inget regn idag trots att riktigt mörka moln tornade över Stockholm och såg ut att vara på väg hit.

Vi hörde mullret från åska på långt håll, men mer än ett fåtal droppar blev det inte och synd var det för det hade verkligen varit välkommet.
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.