Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!
Fakta & Råd

Jag har gjort en trädgårdsfontän!

Trädgårdsfontän i cortenkruka
Porlande vatten är alltid trevligt i en trädgård. 

I helgen gav jag mig den på att få till en liten fontänlösning i den stora cortenkrukan jag köpte förra året.
 
Fontän med vattenkanna i cortenkruka

Med en bra pump inklusive slang och en gammal vattenkanna, eller vad det nu egentligen varit från början, hade jag de viktigaste beståndsdelarna men det behövdes lite mer.
 
För att fylla ut den stora krukan ställde jag stora plastkrukor upp och ned så att vattenkärlet där pumpen skulle ligga i kom någorlunda upp mot övre kanten tillsammans med växterna runtom.
 
Vattenkanna som fontän
 
Över den vänstra delen av krukan lade jag ett grovt armeringsnät för att kunna placera stenar i olika storlek ovanför vattenkärlet för att döja det lite grann.
Växterna planterade jag i vigoroot 5-literssäckar som är toppenbra för växterna. Här var det ett extra smart val eftersom de enkelt kunde formas så att de fyllde ut ordentligt kring kannan och stenarna.
 
Slangen drog jag från pumpen under alltsammans och in i vattenkannan som jag tog upp ett hål i botten på. Sedan förde jag slangen ut i pipen. För att den skulle stanna där rullade jag lite markväv till en rulle som jag tryckte in tillsammans med slangen så att den spändes fast i sin position.
Sedan koppla in elen, fylla kärlet med vatten och hålla tummarna. 
Visst blev det bra!
 
Hoppas du fick lite inspiration från detta. Det går att göra väldigt mycket fint i trädgåden med lite vatten och en pump.
 
Foto: Lena Ljungquist
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.