Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Återvunnen ståltråd

staltradsdekor-for-krukor.jpg
Det är kul när man kan återanvända saker innan de slängs.
 
I helgen städade jag hyllorna i växthuset. Förutom en massa krukor hittade jag en låda med "bra-att-ha-grejor". Växtetiketter, pennor och lite uppbindningssnöre som ju alltid konmer till användning.
 
ståltråd
Gammal bucklig ståltråd klart att slängas.
 
Där låg också  bucklig ståltråd som jag kände viss skepsis till om den verkligen skulle komma till pass igen. De har tidigare använts till att hänga upp tunga lampor med. Lamporna är nu utbytta mot nättare, lättare modell.

Fick lite feeling och provad om jag kunde bocka till ståltråden för att som lite krukdekor. Det ser ju lite tomt ut i krukorna nu i början av säsongen när växterna är låga och ingenting blommar än.
 
krukdekor av ståltråd

Väldigt opretentiöst knycklade jag ihop dem på ett par minuter. Utnyttjade de redan befintliga formerna tråden hade och utvecklade den vidare.
esultatet blev kanske inte något för esteten, men jag tycker ändå det blev helt ok för att liva upp lite bland det gröna. 
 
ståltrådshjärta i krukan
 
Hittade en till bit ståltråd som låg bakom ett bord som jag snabbt vek ihop till ett hjärta.
 
Viktigast för mig är att jag hade lite kul och hittade på ett sätt att återanvända något som annars skulle ha gått direkt i soporna. Inte om jag får Nobelpriset i ståltrådskonst eller ej ;)
 
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.