Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com
Fakta & Råd / Inspiration / Blogg

Nedmontering av växthus och besök av odlingsvänner

Nedmontering av rött växthus Piccolo
De senaste dagarna då jag börjat skriva på min blogg igen inser jag att det händer rätt mycket varje dag.
 
Fredag till söndag denna vecka ställer vi ut på Bomässan i Norrköping. Vi kommer då att visa upp ett av våra växthus, ett Piccolo 3. Vi valde att ta med det vi normalt har i vårt showroom så Daniel satte igång att plocka ihop det så allt är förberett för transporten ner dit på torsdag.
 
Spike mumsar på rulltårta
 
Spike, en av våra Rhodesian Ridgeback som alltid är med på kontoret fick på förmiddagen tag på en rulltårta som var tänkt som fikabröd för gäster vi väntade under dagen. Han var mer nöjd än vissa andra...
 
Palettblad i olika nyans pga olika ljus
Samma sorts palettblad som stått med olika ljus - vilken skillnad!
 
Passade på att kika runt lite i vår utställning innan kvällens besök från Täljebygdens trädgårdsförening och lade märke till vilken jättstor skillnad mer eller mindre ljus gör för palettbladen utfärgning.
Jag har sedan tidigare konstaterat att mängden ljus gör stor skillnad på olika bladtyper och då till exempel på bladen hos pelargoner med flerfärgade blad. Kyla och ljus gör att färgerna framträder betydligt starkare än om ljusmängden är mindre och är det varmt mattas färgen ytterligare. 
En av våra palettbladsplantor har stått ganska långt växtbelysningen och var visserligen fin men påfallande blek jämfört med en planta av samma sort som stått under växtlampa. Kan vara bra att tänka på när man ska skilja på olika sorter eftersom det är lätt att tro det är olika sorter bara för att de stått i olika ljus. Den stackars bleka plantan fick komma in under växtlampan och nu blir det intressant att följa hur färgerna förändras.
 
Det växer som en hel djungel i växthuset under växtlampan
 
Rätt mysigt faktiskt här i växthuset i vår uställning som vi använder för att odla och dra upp plantor i. Börjar bli ganska trångt och liknar mer och mer en djungel.
Välkommen hit och handla lite plantor så vi får lite mer plats!
 
Besök från Täljebygdens trädgårdssällskap
 
På kvällen kom trädgårdsföreningen på besök och för att lyssna på ett litet föredrag om vad man ska tänka på för att spara vatten och få sina växter mer torktåliga.
Jag berättade om lite olika knep och smarta produkter som finns och hur man ska tänka när man vattnar, vad man kan göra för att få starkare växter bland annat med hjälp av mycorrhiza och hur man ska tänka när man planterar nya växter. 
Alla var jättegulliga och först nu drygt tre timmar senare har alla precis gått hem. Alltid lika kul att prata om växter, odling och trädgård med likasinnade :)
Odlingstips och inspiration
Kommentarer ()

Tips på artiklar

Fler artiklar ˅
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com