Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com
Fakta & Råd / Inspiration / Blogg

Nu ska jag väcka trädgården

Dammen i min trädgård
Skomakarns barn...
Jodå, jag skriver och pratar mycket om hur man gör i odling och trädgård och visst har jag odlat och haft mycket växter också de senaste åren, men min trädgård har verkligen inte fått mycket uppmärksamhet.
Jag bestämde mig redan på våren för sex år sedan då Wexthusets lager och kontor flyttade ut från min trädgård att lägga ner trädgårdskötseln. Motvilligt, men ändå rimligt. Jag tillbringade allt mer tid hemifrån och satt framför datorn när jag väl var hemma. Det fanns varken tid till att rensa ogräs eller att vara i trädgården.
 ads
 
 
Sedan några månader har jag haft möjlighet att minska ner på min arbetstid och med det sett fram emot att istället kunna ägna mer tid här hemma åt min kära trädgård.
Trädgården ligger i lätt sluttning nära Mälaren vilket gör att den har ett bra odlingsklimat. Vattnet jämnar ut stora temperaturskillnader under vår och höst vilket är skonsamt för de växter som är lite mer känsliga.

Jag flyttade hit 2007 på hösten till en trädgård med en jättestor gräsmatta, ett tiotal hundraåriga äppelträd, ett stort biggaråträd, en avenbokshäck och en syrenberså. Här fanns varken uteplatser, gångar eller andra planteringar så möjligheterna var många att skapa min drömträdgård.
 
klematis på pergola
 
Under de följande åren hände väldigt mycket. Trädgården har delats i flera olika rum med en köksträdgård, planteringar, gångar, pergolor, häckar och portaler.
 
rosenpergola
 
Som lite av en växtsamlare har här givits plats för många olika magnolior, blåregn, rosor, nävor och många växter av alla slag.
 
damm
 
Vid uteplatsen har vi anlagt en damm och här finns också en 45 meter lång bäck som ringlar sig under äppelträden och vidare ner i trädgården.
 
Nu är bäcken torr, dammen igenväxt, rosorna kämpahöga, gångarna fulla med ogräs och i rabatterna krigar starkväxande perenner med envisa ogräs.
Ett utmärkt läge helt enkelt för uppryckning. 
 
Så här se det ut i dag under sista dagarna i mars.
 
 
Första projektet är att väcka till liv köksträdgården som ska få bli lite mer av en kombinerad köksväxt- och blomsterträdgård, en potager som ska ansluta till växthusen.
Vill du se om och hur det går så följ gärna min blogg.

 
Odlingstips och inspiration
Kommentarer ()

Tips på artiklar

Fler artiklar ˅
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com