Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

På pelargonutställning i Uppsala

utställning med pelargoner på uppsala botaniska trädgård
utställning i oragneriet på Uppsala botaniska trädgård
 
Igår var jag i Uppsala botaniska trädgård och tjänstgjorde som domare vid årets nationella pelargonutställning tillsammans med Veronica Olsson, ordförande i Svenska pelargonsällskapet. Jag har tidgiare haft glädjen att få vara med som domarbiträde vid ett par utställningar internationellt i England och Australien så det kändes väldigt roligt att få vara med också här i Sverige.
Det var verkligen retrokänsla med så mycket pelargoner och 'gamla' pelargonbekanta som hade samlats.
 
stånd med försäljning av pelargoner
 
Fint väder var det och fullt med stånd där man kunde göra fynd både bland spännade pelargoner men också från flera andra växtsällskap.
 
utställning
 
Utställningen ägde rum i orangeriet och glädjande nog var där många pelargoner utställda.
Klockan 10 var det dags att börja bedömningen och vi följde i stort sett fullt ut de internationella riktlinjerna för bedömningen.
 
Miniatyrpelargonen Jazzy blev Best in Show
Miniatyrpelargonen 'Jazzy' fick utmärkelsen Best in Show

Strax före klockan 12 var bedömningen klar och vinnare utsedda i alla deltagande klasser samt ett hederspris "Best in Show".
Prick klockan 12 gick vi ut på trappen för att avslöja tävlingsresultaten och för att därefter välkomna alla in till utställningen. 
 
En trevlig dag i pelargonens tecken. Jodå, några nya pelargoner följde med mig hem och "några" trädgårdsväxter jag fyndande hos trädgårdsamatörerna.
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.