Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Välkommen till min trädgård!

Fläckig lungört med vita blommor
Den vita fläckiga lungörten är verkligen fin!

Även om jag i stort sett alltid odlar, vinter, vår sommar och höst är våren och sommaren verkligen något extra.
Att kunna vandra runt i trädgården. Upptäcka smått och stort, känna dofter, njuta av den fantastiska blomsterprakt är verkligen avkopplande och något jag borde göra mer ofta känner jag. Inspirationen flödar och ingenting känns jobbigt. (Möjligen bara att jag vill ägna all tid åt trädgården och att odla. Hur ska jag då hinna jobba också?)
Nåja för mig går ju lyckligtvis odling och jobb lite ihop. Att förena nytta med nöje är ju inte så dumt. När jag går runt och spanar, tar jag lite bilder, planerar och ser vilka växter jag ska testa att ta sticklingar av härnäst. Säkert kommer jag att skriva om något av det här inom kort.
 
Blåregn, Wisteria Floribunda 'Multijuga'
 
Jag gick in under mitt vackra blåregn Wisteria floribunda 'Multijuga' som ger extra långa blomhängen. Hos mig har den bara blommat med någon enstaka blomma tidgare. I år är det flera hundra och alla har de en underbar sötaktig doft.
 
Detalj rödblommig kastanj
 
Den rödblommiga hästkastanjen jag planterade för fem eller sex år sedan börjar bli rejält stor. Den har tidigare haft enstaka blommor och är i år helt överfyllt med blommor. Fascinerande på håll, men ännu mer intressanta när man tittar helt nära. Visst är den fin!
 
Vit tulpan med röda ränder, Carnaval de Rio
 
Tulpanen Carnaval de Rio som jag planerade 2012 fortsätter kommer upp troget varje år. Den står i skuggan av en enormt stort bambu som kommer närmare varje år. Jag visste när jag planterade bambun att den kan sprida sig, men hade inte förväntat mig så kraftig spridning! Den börjar bli enorm och jag behöver fundera ut hur jag ska lycka minska ner den och spärra den från ny framfart. Det blir en utmaning!
 
Blommor på rönn Dodong
 
Ullunglönnen 'Dodong' som får så fantastiska höstfärger planterade jag för två sedan. Nu ser jag till min glädje att den blommar för första gången.
 

Magnolian Elisabeth som jag tror är den första gulblommande sortern står nu också i full blom. Även den blommar betydligt med än tidigare år. Förra året fick den bara ett par, tre blommor. Det är min allra första magnolia och en favorit hos mig.
 
grodyngel i dammen
 
Ser till min glädje när jag står och tittar ner i dammen att grodynglen verkar trivas och må bra trots att vattennivån sjunkigt betänkligt på grund av värmen. Får vi inte regn snart måste jag fylla upp men jag avvaktar ett tag till. Vi behöver verkligen vatten nu så även om det låter trist så hoppas jag på lite regn snart. Helst på natten om jag får välja!
 
Påbörjad saft av syrenblommor
 
Innan jag gick in i går kväll fyllde jag en stor skål med syrenblommor till saften som nu ligger och drar i källaren där det är tillräckligt svalt. Recept och mer bilder kommer inom kort.
 
Tips! Läs Karins artikel med 10 tips för ett enklare trägårdsliv. Där får du många bra knep som ger dig mer tid att njuta.
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.