Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Persilja, badmössa och buddleja

Trädgårdstanten har fått en badmössa av snö
Det är väldigt tydligt att vi kommit in en bit i februari när man ser hur krukväxterna sträcker på sig.
Jag har en glasveranda där jag har det lite svalare än i resten av huset. På vintern ställer jag in växter som föredrar att ha det lite svalare än rumstemperatur och bland dem också en buddleja jag plockade in först några veckor innan den riktigt kalla vintern kom.
 
buddlejan blommar på glasverandan
Vitblommande Buddleja salviifolia?
 
Jag har inte ägnat den så mycket uppmärksamhet annat än att den fått vatten då och då, men idag blev jag glatt överraskad då jag såg att den är full med blommor.
Jag är inte helt säker på vilken sort, eller snarare art det kan vara. Skylten har ramlat bort, men jag vet det är en som inte klarar sig utomhus i vårt klimat eftersom jag planterat den i kruka. Möjligen är den en Buddleja salviifolia. Är det någon som vet eller har annan gisning så skiv gärna i meddelandet nedan.
 
persilja med tillväxt

I odlingsrummet står persiljan som jag planterade den 7 februari under en av mina växtlampor och det var ganska imponerande tillväxt på bara en vecka. Kolla in artikeln Skörda mer persilja.
 
Ute är det fantastiskt så här års med allt ljus. Särskilt när solen tittar fram. Jag gick en runda här i trädgården för att insupa ljuset och känslan av den stundade våren.
 
trädgårdsstaty med snö på
 
Min "trädgårdstant" hade fått en badmössa. Jag gillar henne skarpt, lite kitschig, men samtidigt med lite stil. Hon står perfekt placerad i en liten rotunda längs gången till gästhuset.
 
magnoliaknoppar
 
Mina magnolior är fulla med "magnoliakissar" som förhoppningsvis klarar kylan och slår ut om någar månader. Visste du att dessa ludna knoppar skyddar den verkliga blomknoppen som ligger inuti sitt lilla pälsskydd för att skydda mot kylan. Fiffigt va!
 
ads
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.