Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Tillbakablick

pelargonodling i källaren
I dagarna är det är faktiskt 20 år sedan Wexthuset blev till. Det började som en hobby och är nog ett bra exempel vad som händer när man har en passion och ett intresse som förvandlas till ett företag.
 
Jag har alltid haft ett växtintresse men varför jag började samla på just pelargoner lite mer på allvar för 20 år sedan är mer eller mindre en slump.
 
PelargonshoppingHotellrummet efter några dagars pelargonshopping i England. Redo att bli nedpackade i medförda laxlådor i frigolit.
 
I början bytte jag till mig sorter för att utöka min samling, men snart bar det av till England med besök till specialiserade pelargonodlare för att öka på samlingen.
Dessa resor var ganska galna där många hundra olika pelargonsorter inhandlades och packades för att få plats på flyget.
 
Moderplantor på tillväxt
Moderplantor på tillväxt i det gamla pannrummet
 
Pelargonodling i källaren
Sticklingsproduktion i källaren
 
Sticklingshyllor med pelargoner
Redan för 20 år sedan odlade jag mycket på hyllor med växtlampor för att få plats. Här produktion av sticklingar inför första deltagandet på mässan Nordiska Trädgårdar.

Efter ett tag insåg jag att jag hade bra snits på att få sticklingarna att få rötter och öppnade då upp hemsidan för att börja sälja dem online. 
 
Det första året var pelargonförsäljningen en hobby vid sidan av mitt jobb inom IT-branschen, men med ökade antal plantor och ökad försäljning valde jag att satsa fullt på Wexhuset.
 
År 2005 kompletterades sortimentet med odlingstillbehör. Vårt utbud har ökat år efter år med agenturer från England och andra Europeiska länder tillsammans med klassiska svenska varumärken. 
Idag erbjuder vi allt du behöver för att odla och sköta om dina växter och din trädgård inklusive växter i ett sortiment med över 10 000 produkter.
 
Det har varit fantastiska år med en spännande utveckling. E-handeln som 2002 var väldigt omogen har utvecklats och är idag något helt annat än då.
Intresset för odling har jag sett öka år efter år där kundkretsen i början var vad man skulle kunna kalla för odlarnördar, till att idag vara betydligt bredare med en jämn fördelning mellan alla åldersgrupper och alla typer av odlare.
 
Jag ser med stor nyfikenhet fram emot den fortsatta utvecklingen här på Wexthuset där många nya och spännande saker kommer att hända det närmaste året. 
 
Lyssna gärna på vår podd där jag blir intervjuad av min kollega Karin Runge angående vårt 20-årsjubileum.
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.