Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

40 nyanser av rosa

olika rosa blommor i bukett
Jag hade egentligen tänkt att börja sätta upp sista delen av mitt hasselstaket igår, men så såg jag några nyutslagna rosa blommor i min nya rabatt med sommarblommor, och så såg jag några till, och plötsligt var det mycket roligare att plocka rosa blommor än bygga staket.
 
Bukett med rosa blommor
 
Bestämde mig för att leta upp så många rosa blommor jag kunde hitta i trägården för att göra en bukett med bara rosa blommor, bara-för-att...
Förutom de härliga zinniorna blev det stjärnflocka, rosenskära, höstanemon, purpurklätt, rosenflockel, en härlig dubbelblommande ros, ormrot, pelargoner, riddarsporre och ett par småblommiga sorter jag inte kommer ihåg namnet på just nu. Kändes bara härligt med alla rosa färger.
 
Är det något jag tar med mig från årets odlingar så är det att jag ska så fler sommarblommor till nästa år. Det är superlyxigt att både kunna njuta av blomsterprakten i krukor och i rabatter på olika ställen i trädgården och att kunna gå runt och plocka till buketter att sätta i vas och njuta av inomhus. Mer sånt!
 
 
Det börjar märkas att hösten nalkas. Jag blev helt förvirrad när jag kikade ut för någon timme sedan några minuter i åtta på kvällen och det var mörkt!!! Stirrade på klockan på mikrovågsugenen och trodde den gick fel först, kände mig lite lurad, men det hjälper ju inte. Men fort måste det ha gått de senaste veckorna med solens bana. Känns som nyss jag var ute till nio och grävde, fixade och donade i trädgården...
 
blåregn 'Blue Moon'
 
Trevligt är det i alla fall att ett av blåregnen blommar om med ganska många blommor till och med. Det är sorten 'Blue Moon', den som blommar på årsskotten som fått ovanligt många nya blommor så här sent på säsongen. De hänger där tillsammans med massiva fröställningar som är på väg att mogna. Om jag kommer ihåg att ta hand om dem lovar jag lotta ut dem som vi brukar. De gror jättelätt och blir ganska snabbt fina nya plantor.
 
pionrötter till sidenpion
 
Något riktigt trevligt hände i fredags. En bekant hörde av sig tidigare och undrade om jag var intresserad av en planta från hennes vita sidenpion, och visst var jag det. I fredags var det dags att hämta den och oj vilka fina rötter. Den ska få en hedersplats i min nya plantering som har japanskt tema. Där kommer den att passa perfekt. 
Tack snälla för de fina plantorna!
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.