Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Tvättstuga = Odlingsrum

Odlingsrum med hyllor och växtlampor
Som kanske framkommit odlar jag lite varstans här hemma i huset.
 
Sedan tidigare har jag hyllor med lampor på glasverandan. I början av året fylldes gästrummet med hyllor, bord och lampor i varierande konstruktion som verkligen inte gör sig på bild. Där står nu en ansenlig mängd tomater och andra förodlade växter i varierande storlek.
 
Odlingshyllor med lampa
 
Under andra tider på året är behovet inte riktigt lika stort men jag behöver en mer permanent lösning för inomhusodlingen under vintern och i helgen blev den klar.
 
Det är tvättstugan som numera är mitt odlingsrum nr 1. Perfekt eftersom där är kaklade väggar och klinker på golvet som tål ett och annat vattenstänk.
Här finns nu odlingshyllor där jag kan få plats med upp till 3 kvm odlingyta!
 
Utdragbart plnateringsbord på hjul
 
Just nu utnyttjar jag tre av fem hyllor vilket gör att jag under själva hyllkonstruktionen kan skjuta in planteringsbordet Tidy Tray under hyllan så den inte tar så stor plats när den inte används.
Den står på en konstruktion av trälådor som står på en platta med hjul så den enkelt kan flyttas runt efter behov.
 
Förvaring av odlingsprylar under planeringsbordet
 
Lådorna under planteringsbrodet används för förvaring av krukor och annat bra-att-ha när man planterar och sköter om växterna.
 
Odling på hyllor
 
Nu börjar hyllorna fyllas och ja, kanske behöver jag hitta ytterligare någonstans att ha allt jag nu försått innan det kan flytta ut...
 
 
Foto: Lena Ljungquist
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.