Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!
Fakta & Råd

Vackert med vattenkannor

Vatteknannor i zink med färggrann höstfägring
Nu får de stora vattenkannorna göra nytta en sista gång för säsongen.
 
Zinkvattenkannor med höstbuketter på förstukvisten
 
Här har jag stoppat ner en bukett av vardera blodtopp och sparris full med dekorativa bär i varsin kanna med lite vatten i botten.
Nu under hösten är det lätt att hitta fina grenar med vackra blad och bär som på bara någon minut blir till ett trevligt välkomnande vid dörr eller grind.
Tänk bara på att när det blir ihållande minusgrader ska metallkannor tas in och förvaras frostfritt annars kan de sprängas av kylan om de inte är helt tömda. 
 

Vattenkanna som vas

Vattenkanna som vas med gula rudbeckia
 
En fin vattekanna kan få ledigt från vattnandet också andra tider på året tycker jag. Här är en av mina vattenkannor knökfylld med vackra, gula höstrudbeckor.
 
Gamla metallvattenkannor med luktärter i
 
Jo, jag erkänner. Jag är lite av en vattenkannesamlare. Jag har några riktigt gamla fina kannor inomhus och så ett par Haws-kannor såklart, men de använder jag för att vattna med.
 

Vattenkannor som dekoration

Uttjänta vattenkannor upphängda i ett äppelträd
 
Jag letar trasiga kannor när jag går på loppis och antiklador när jag är på resa. De hänger jag upp i ett av äppelträden här i trädgården. 

När man gör det ska man se till att fästet på grenen är mjukt och inte skaver på barken. Soft-tie är perfekt för det. Jag har gjort fästen med Soft-tie och sätter en S-krok eller knyter jag ett rep och fäster kannan.
Försäkra dig om att kannan inte behåller något vatten när det regnar så det tynger grenarna. I de kannor som varit hela i botten har jag borrat några hål.
 

Vattenkanna som blomkruka

Vattenkanna med planterad murgröna
 
Har det gått hål i botten på vattenkannan kan man fortsätta göra nytta som planteringskruka. Ta gärna upp några hål till innan du planterar så att vatten inte blir stående i kannan så att jorden blir för fuktig 
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.