Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Vårblomning och hönsägg

Tibastbuske med rosa blommor i skogsdunge

Men usch vilket skitväder det blev idag! Tur att helgen var fin och att jag hann komma ut och se lite av det vackra naturen har att bjuda nu. I DN läste jag sommaren redan kommit till Stockholmsområdet och har inte varit så tidig sedan 1803. Det känns ju lite skumt med tanke på att våren aldrig kom överhuvudtaget kan man tycka.

 

Blåsippsplanta med vissna höstlöv
 

Alla vårblommor blommar nu samtidigt här hos mig; blåsippa, vårlök, vitsippa, tussilago, doftviol och en och annan maskros!

När blåsipporna står uti backarna stå är det nog som allra finast tycker jag. Kontrasten mellan det lysande blå i otalig nyanser och torra fjolårslöv är som ett konstverk.

 

Krokus som ser ut som en våriris

I trädgården hittade jag en krokus som stod helt för sig själv och försökte likna en våriris. Jag tycker den lyckades ganska bra J

 

Tibast med rosa blommor
 

Jag har spanat rätt länge nu efter tibastens blommor men inte sett några förrän denna vecka då de börjat slå ut för fullt. Nu såg jag både vit och rosa, lika vackra båda två.

Tidigare år har jag sett blomning redan i slutet av januari vilket egentligen är mer normalt här i Mälardalen tror jag.

Tänk på att tibast är både giftig och fridlyst!

 

Hönsägg på halmbädd

 

När värmen, och framförallt ljuset kommer åter efter vintern sätter hönsen igång att värpa igen. De gör ett litet uppehåll under de mörkaste månaderna och det är dem väl unt och det gör det lite extra mysigt när man ser att de kommer igång igen för då är våren snart här. Trots att jag haft höns i många år slutar jag inte förundras över hur de dag, efter dag, efter dag producerar så fina ägg till oss!

 

Blåbärsplanta, 'Pelle'

 

Imorgon kommer leveransen med våra E-plantor. Jag får se hur många jag själv behöver J Blir jättesugen och vill ha dem alla, men lite blåbär och kanske en klematis eller två blir det nog i alla fall.

Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.